You are now at: Home » News » Македонски Macedonian » Text

Clariant лансира нови органски пигменти

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-09-09  Browse number:585
Note: Се додека концентрацијата што се користи во последната примена не ја надминува максималната граница за концентрација, таа целосно е во согласност со стандардот на Европската унија EN 13432: 2000.

Неодамна, Clariant објави дека под трендот дека производителите на пластика с increasingly повеќе користат биоразградливи полимери, деловната единица на Clariant започна серија пигментни производи, сертифицирани за компост, ОК, обезбедувајќи им на клиентите нови опции за боење.

Кларијант рече дека девет избрани производи од серијата PV Clariant PV Fast и Graphtol сега имаат ознака за сертификација ОК компост. Се додека концентрацијата што се користи во последната примена не ја надминува максималната граница за концентрација, таа целосно е во согласност со стандардот на Европската унија EN 13432: 2000.

Според извештаите, пигментните тонери од серијата PV Fast и Graphtol се органски пигменти со високи перформанси. Овие две линии на производи може да се користат во различни индустриски апликации за производи за широка потрошувачка, како што се барање за пакување со контакт со храна, пластични садови/алати или играчки. Бојата на биоразградливите полимери бара пигментите да исполнуваат одредени карактеристики пред да се сметаат за разградливи. За преработка преку капацитети за органско рециклирање, се потребни ниски нивоа на тешки метали и флуор, и тие не се еко-токсични за растенијата.
 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking