You are now at: Home » News » Македонски Macedonian » Text

Многу мали и средни претпријатија во Виетнам се во тешка ситуација

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-05-27  Browse number:339
Note: Според ова истражување, 24% од МСП во Виетнам биле принудени да ги затворат вратите во февруари 2021 година.

Виетнамските „Млади“ објавија на 8 мај дека „Извештајот за работата на виетнамските мали и средни претпријатија во 2021 година“ објавен од Фејсбук на 7 мај посочува дека 40% од виетнамските мали и средни претпријатија биле принудени да ги намалат своите вработени поради влијанието на новата епидемија на круната, од кои 27% од компаниите ги запираат сите вработени да работат.

Според ова истражување, 24% од МСП во Виетнам биле принудени да ги затворат вратите во февруари 2021 година. 62% од малите и средни претпријатија изјавија на Фејсбук дека нивните оперативни приходи продолжуваат да опаѓаат поради намалената побарувачка на клиентите. 19% од МСП може да се соочат со тешкотии во синџирот на капитал, а 24% од МСП се грижат дека клиентите ќе продолжат да се намалуваат во следните неколку месеци.

Сепак, 25% од малите и средни претпријатија изјавија дека нивните оперативни приходи се зголемени од минатата година, а 55% од малите и средни претпријатија изјавија дека се уверени дека можат да продолжат да работат во следните шест месеци дури и ако епидемијата не се контролира ефикасно.
 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking