You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan polipropilén (PP)

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-02-27  Browse number:234
Note: Polipropilén (PP) mangrupikeun polimér tambihan termoplastik didamel tina kombinasi monomer propilénna. Éta ngagaduhan seueur aplikasi, kalebet bungkusan produk konsumén, bagian plastik pikeun industri otomotif, sareng tékstil.

Naon polipropilén (PP) sareng naon gunana?
Polipropilén (PP) mangrupikeun polimér tambihan termoplastik didamel tina kombinasi monomer propilénna. Éta ngagaduhan seueur aplikasi, kalebet bungkusan produk konsumén, bagian plastik pikeun industri otomotif, sareng tékstil. Élmuwan Perusahaan Minyak Philip Paul Hogan sareng Robert Banks mimiti ngadamel polipropilén di 1951, sareng teras élmuwan Italia sareng Jerman Natta sareng Rehn ogé ngadamel polipropilén. Natta nyampurnakeun sareng nyintésis produk polipropilén munggaran di Spanyol di 1954, sareng kamampuan kristalisasi na ngahudangkeun minat anu hébat. Ku 1957, popularitas polipropilén parantos ningkat, sareng produksi komérsial anu luas parantos dimimitian di panjuru Éropa. Ayeuna, éta parantos janten salah sahiji plastik anu paling sering dianggo di dunya.


Kotak ubar tina PP kalayan tutup hinged

Numutkeun laporan, paménta global ayeuna pikeun bahan PP sakitar 45 juta ton per taun, sareng diperkirakeun paménta éta bakal naék janten sakitar 62 juta ton dina akhir taun 2020. Aplikasi utama PP nyaéta industri bungkus, anu nyumbang sakitar 30% tina total konsumsi. Anu kadua nyaéta manufaktur listrik sareng peralatan, anu nyéépkeun sakitar 26%. Alat-alat rumah tangga sareng industri mobil masing-masing nganggo 10%. Industri konstruksi nyéépkeun 5%.

PP ngagaduhan permukaan anu relatif lancar sareng tiasa ngagentos sababaraha produk palastik anu sanés, sapertos roda gigi sareng bantalan jati tina POM. Permukaan anu lancar ogé ngajantenkeun hésé pikeun PP pikeun nuturkeun permukaan anu sanés, nyaéta PP henteu tiasa dihijikeun pageuh sareng lem industri, sareng kadang kedah dihijikeun ku las. Dibandingkeun sareng plastik anu sanés, PP ogé ngagaduhan ciri kapadetan rendah, anu tiasa ngirangan beurat kanggo pangguna. PP ngagaduhan résistansi anu hadé pikeun pangleyur organik sapertos gajih dina suhu kamar. Tapi PP gampang dioksidasi dina suhu luhur.

Salah sahiji kautamian utama PP nyaéta kinerja ngolah anu hadé, anu tiasa dibentuk ku nyetak suntikan atanapi ngolah CNC. Salaku conto, dina kotak ubar PP, tutupna disambungkeun kana awak botol ku engsel hirup. Kotak pil tiasa langsung diolah ku nyetak suntik atanapi CNC. Engsel hirup anu ngahubungkeun tutupna nyaéta lambaran plastik ipis pisan anu tiasa ditekuk sababaraha kali (gerak dina kisaran anu ekstrim caket 360 derajat) tanpa pegat. Sanaos engsel hirup didamel tina PP teu tiasa nahan beban, éta cocog pisan pikeun tutup botol kabutuhan sadidinten.

Kauntungan sanés PP nyaéta tiasa gampang kopoliérisasi sareng polimér sanés (sapertos PE) pikeun ngawangun plastik komposit. Copolymer sacara nyata ngarobih sipat bahan, sareng tiasa ngahontal aplikasi rékayasa anu langkung kuat dibandingkeun sareng PP murni.

Aplikasi anu teu kaukur deui nyaéta PP tiasa berperan salaku bahan plastik sareng bahan serat.

Karakteristik di luhur hartosna yén PP tiasa dianggo dina seueur aplikasi: piring, baki, cangkir, tas, wadah plastik opak sareng seueur cocooan.

Naon ciri-ciri PP?
Karakteristik PP anu paling penting sapertos kieu:

Résistansi kimia: alkali énérgi sareng asam henteu diréaksikeun sareng PP, anu ngajantenkeun wadah idéal pikeun cairan sapertos kitu (sapertos detérjen, produk pertolongan pertama, jst.).
Élastisitas sareng kateguhan: PP ngagaduhan élastisitas dina kisaran defleksi anu tangtu, sareng bakal ngalaman deformasi plastik tanpa rengat dina tahap awal deformasi, janten biasana dianggap bahan "tangguh". Kateguhan mangrupikeun istilah rékayasa anu dihartikeun salaku kamampuan bahan pikeun deformasi (deformasi plastik tibatan deformasi elastis) tanpa pegat.
Résistansi kacapean: PP nahan bentukna saatos seueur corak sareng béngkok. Fitur ieu hususna berharga pikeun nyieun engsel hirup.
Insulasi: Bahan PP ngagaduhan résistansi tinggi sareng mangrupikeun bahan insulasi.
Transmisi: Éta tiasa dijantenkeun warna transparan, tapi biasana dijantenkeun warna opak alami sareng transmisi warna anu tangtu. Upami transmittansi tinggi diperyogikeun, acrylic atanapi PC kedah dipilih.
PP mangrupikeun termoplastik kalayan titik lebur sakitar 130 derajat Celsius, sareng janten cairan nalika dugi kana titik lebur. Sapertos thermoplastics sanés, PP tiasa dipanaskeun sareng tiis sababaraha kali tanpa dégradasi anu signifikan. Maka, PP tiasa didaur ulang sareng gampang dipulut deui.

Naon rupa-rupa PP?
Aya dua jinis utama: homopolymers and copolymers. Kopolimer dibagi deui kana kopolimer blok sareng kopolimer acak. Unggal kategori ngagaduhan aplikasi anu unik. PP sering disebut bahan "waja" dina industri plastik, sabab éta tiasa dilakukeun ku nambihan bahan aditif ka PP, atanapi didamel ku cara anu unik, sahingga PP tiasa dirobih sareng disesuaikan khusus kanggo nyumponan sarat aplikasi anu unik.

PP pikeun kaperluan industri umum nyaéta homopolymer. Block copolymer PP ditambihan ku étiléna pikeun ningkatkeun résistansi dampak. Copolymer acak PP digunakeun pikeun ngahasilkeun produk anu langkung mulus sareng transparan.

Kumaha cara ngadamel PP?
Sapertos plastik anu sanésna, éta dimimitian tina "pecahan" (gugus anu langkung énténg) anu dibentuk ku panyulingan suluh hidrokarbon sareng ngagabung sareng katalis anu sanésna pikeun ngabentuk plastik ngalangkungan réaksi polimérisasi atanapi polikondensasi.

Fitur cetak CNC, 3D sareng cetak suntikan
Percetakan PP 3D

PP henteu tiasa dianggo pikeun percetakan 3D dina bentuk filamén.

Ngolah PP CNC

PP digunakeun pikeun ngolah CNC dina bentuk lambar. Nalika ngadamel prototipe sajumlah leutik bagian PP, urang biasana ngalakukeun mesin CNC ka aranjeunna. PP ngagaduhan suhu anil anu rendah, anu hartosna éta gampang cacad ku panas, janten meryogikeun tingkat kaparigelan anu luhur pikeun motong akurat.

Suntikan PP

Sanaos PP ngagaduhan sipat semi-kristalin, éta tiasa lancar pisan sabab viskositas lebur na handap, janten gampang dibentukna. Fitur ieu ningkat pisan kagancangan anu bahanna ngeusian kapang. Laju nyusut PP sakitar 1-2%, tapi éta bakal bénten-bénten sabab seueur faktor, kalebet nahan tekanan, waktos nahan, suhu lebur, ketebalan témbok kapang, suhu kapang, sareng jinis sareng persentase aditif.

Kagunaan séjén
Salian ti aplikasi palastik konvensional, PP ogé cocog pisan pikeun ngadamel serat. Produk sapertos kitu kalebet tali, karpét, kain pelapis, baju, jst.


Naon kaunggulan PP?
PP gampang sayogi sareng kawilang murah.
PP gaduh kakuatan flexural tinggi.
PP ngagaduhan permukaan anu relatif lemes.
PP nyaéta tahan beueus sareng nyerep cai lemah.
PP ngagaduhan résistansi kimia anu saé dina sababaraha asam sareng alkali.
PP ngagaduhan résistansi kacapean anu saé.
PP ngagaduhan kakuatan pangaruh anu saé.
PP mangrupikeun insulator listrik anu saé.
Naon karugian PP?
PP ngagaduhan koefisien ékspansi termal anu luhur, anu ngawatesan aplikasi suhu luhur na.
PP rentan ka dégradasi ku sinar ultraviolét.
PP ngagaduhan résistansi anu goréng pikeun pelarut klorin sareng hidrokarbon aromatik.
PP hésé disemprotkeun dina permukaan kusabab sipatna caket na goréng.
PP téh kaduruk pisan.
PP gampang dioksidasi.
Sanaos kakiranganna, PP umumna mangrupikeun matéri anu saé. Éta ngagaduhan ciri campuran anu unik anu bahan sanés henteu tiasa ngabandingkeun, nyaéta, éta tiasa disalin ku polimér sanés pikeun ngabentuk bahan komposit, sareng sababaraha rupa aditif tiasa ditambih, anu ngajantenkeun pilihan anu idéal pikeun seueur proyek.

Naon ari atribut PP?
Dina kaayaan standar, nyaéta suhu sakitar 25 ° C sareng 1 suasana tekanan.

Ngaran Téknologi: Polipropilén (PP)

Formula kimia: (C3H6) n


Kode idéntifikasi résin (pikeun daur ulang):


Suhu lebur: 130 ° C

Suhu suntikan anu normal: 32-66 ° C

Suhu distorsi panas: 100 ° C (dina tekanan 0,46 MPa)

Kakuatan tarik: 32 MPa

Kakuatan fléksural: 41 MPa

Gravitasi khusus: 0.91

Laju ngaleutikan: 1.5-2.0%

 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking