You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Naon kaunggulan investasi utama Mesir dina taun-taun ayeuna?

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-05-25  Browse number:295
Note: Mesir ngambah dua buana Asia sareng Afrika, nyanghareup ka Éropa ngalangkungan Laut Tengah ka beulah kalér, sareng nyambungkeun ka pedalaman buana Afrika di beulah kidul-kulon.

Kauntungannana investasi Mesir sapertos kieu:

Salah sahiji kauntungan lokasi unik. Mesir ngambah dua buana Asia sareng Afrika, nyanghareup ka Éropa ngalangkungan Laut Tengah ka beulah kalér, sareng nyambungkeun ka pedalaman buana Afrika di beulah kidul-kulon. Terusan Suez mangrupikeun saluran hirup pangiriman anu nyambungkeun Éropa sareng Asia, sareng posisi strategis na penting pisan. Mesir ogé ngagaduhan rute pangiriman sareng transportasi udara anu ngahubungkeun Éropa, Asia, sareng Afrika, ogé jaringan transportasi darat anu ngahubungkeun nagara-nagara Afrika tatangga, kalayan transportasi anu merenah sareng lokasi géografis anu unggul.

Kadua nyaéta kaayaan perdagangan internasional anu unggul. Mesir ngagabung sareng Organisasi Perdagangan Dunya di 1995 sareng aktip ilubiung dina sababaraha perjanjian perdagangan multilateral sareng bilateral. Ayeuna, perjanjian perdagangan régional anu parantos diiluan utamina kalebet: Perjanjian Kemitraan Mesir-EU, Pasatujuan Area Perdagangan Bebas Arab, Perjanjian Daérah Perdagangan Bebas Afrika, (AS, Mesir, Israél) Pasatujuan Daérah Industri Berkualifikasi, Pasar Wétan sareng Afrika Kidul , Mesir-Turki Perjanjian zona perdagangan bébas, sareng sajabana Numutkeun perjanjian ieu, seuseueurna produk Mesir diékspor ka nagara-nagara di daérah perjanjian pikeun nikmati kabijakan perdagangan bébas tina tarif enol.

Katilu nyaéta sumber daya manusa anu cekap. Dugi ka Méi 2020, Mesir gaduh penduduk langkung ti 100 juta, ngajantenkeun nagara anu paling pendudukna di Wétan Tengah sareng nagara panglobana pangeusina di Afrika. Ngagaduhan sumberdaya tanaga padamel. Penduduk di handapeun umur 25 nyumbang 52,4 % (Juni 2017) sareng kakuatan tanaga gawé nyaéta 28,95 juta. (Désémber 2019). Pasukan tenaga kerja low-end Mesir sareng angkatan padamelan high-end aya babarengan, sareng tingkat upah sacara umum kalapa kalapa di Wétan Tengah sareng basisir Méditerania. Tingkat penetrasi Inggris pikeun jalma ngora Mesir kawilang tinggi, sareng aranjeunna ngagaduhan sajumlah bakat téknis sareng manajerial anu atos dididik, sareng langkung ti 300,000 lulusan universitas anyar ditambihan unggal taun.

Kaopat mangrupikeun sumber daya alam anu langkung euyeub. Mesir ngagaduhan seueur gurun anu teu maju kalayan harga murah, sareng daérah anu teu maju sapertos Mesir Luhur bahkan nyayogikeun lahan industri gratis. Panemuan anyar sumberdaya minyak sareng gas bumi teras diteraskeun. Saatos lapangan gas Zuhar, anu panggedéna di Mediterania, dioperasikeun, Mesir sakali deui sadar ékspor gas alam. Salaku tambahan, éta ngagaduhan sumber daya mineral anu réa sapertos fosfat, bijih beusi, bijih kuarsa, marmer, batu kapur, sareng bijih emas.

Kalima, pasar domestik pinuh ku poténsial. Mesir mangrupikeun ékonomi panggedéna katilu di Afrika sareng nagara pangpadumna katilu. Ngagaduhan kasadaran konsumsi nasional anu kuat sareng pasar domestik anu ageung. Dina waktos anu sasarengan, struktur konsumsi polarisasi pisan. Henteu ngan ukur sajumlah jalma-jalma berpenghasilan rendah dina tahap konsumsi kahirupan dasar, tapi ogé sajumlah jalma-jalma berpenghasilan tinggi anu parantos lebet kana tahap ngaraosan konsumsi. Numutkeun ka Laporan Daya Saing Global Forum Ékonomi Dunya 2019, Mesir urutan 23 dina indikator "ukuran pasar" diantara 141 nagara sareng daérah paling saing dunya, sareng anu munggaran di Wétan Tengah sareng Afrika.

Kagenep, infrastruktur anu kawilang lengkep. Mesir gaduh jaringan jalan ampir 180,000 kilométer, anu dasarna nyambungkeun kaseueuran kota sareng kampung di nagara éta. Dina 2018, jarak tempuh jalan anu anyar nyaéta 3000 kilométer. Aya 10 bandara internasional, sareng Bandara Kairo mangrupikeun bandara kadua panglobana di Afrika. Éta ngagaduhan 15 palabuhan komérsial, 155 berths, sareng kapasitas penanganan kargo taunan 234 juta ton. Salaku tambahan, éta ngagaduhan langkung ti 56,55 juta kilowatt (Juni 2019) dipasang kapasitas pembangkit listrik, kapasitas pembangkit listrik peringkat kahiji di Afrika sareng Wétan Tengah, sareng parantos ngahontal surplus tanaga anu cukup ageung sareng ékspor. Sacara umum, infrastruktur Mesir nyanghareupan masalah lami, tapi dugi ka Afrika sacara umum, masih kénéh lengkep. (Sumber: Kantor Ékonomi sareng Komérsial Kedubes Républik Arab Mesir)
 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking