You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Vietnam ngalegaan ékspor produk palastik ka Uni Éropa

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-09-07  Browse number:458
Note: Pusat Perdagangan Internasional nunjukkeun yén ayeuna, produk palastik EU ngagaduhan kaunggulan dina produk impor, tapi kusabab (produk impor ieu) henteu tunduk kana tugas anti pembuangan (4% dugi ka 30%), produk bungkus plastik Vietnam langkung saé tibat

Nembe, data resmi nunjukkeun yén diantara ékspor produk palastik Vietnam, ékspor ka Uni Éropa nyatakeun 18,2% tina total ékspor. Numutkeun kana analisa, Pasatujuan Perdagangan BebaseU-Vietnam (EVFTA), anu diberlaku dina bulan Agustus taun kamari, parantos nyandak kasempetan énggal pikeun ngamajukeun ékspor sareng investasi di séktor plastik.

Numutkeun statistik ti Administrasi Umum Adat istiadat Vietnam, dina taun-taun ayeuna, ékspor palastik Vietnam parantos tumuh dina rata-rata tingkat taunan 14% dugi ka 15%, sareng aya langkung ti 150 pasar ékspor. Pusat Perdagangan Internasional nunjukkeun yén ayeuna, produk palastik EU ngagaduhan kaunggulan dina produk impor, tapi kusabab (produk impor ieu) henteu tunduk kana tugas anti pembuangan (4% dugi ka 30%), produk bungkus plastik Vietnam langkung saé tibatan di Thailand, Produk ti nagara sanés sapertos Cina langkung kalapa.

Dina 2019, Vietnam ngiringan 10 supplier plastik top di luar daérah UÉ. Dina taun anu sami, impor produk palastik EU ti Vietnam ngahontal 930,6 juta euro, paningkatan 5,2% taun-taun, nyatakeun 0,4% tina total impor produk plastik EU. Tujuan impor utama produk plastik EU nyaéta Jérman, Perancis, Italia, Inggris sareng Bélgia.

Biro Pemasaran Éropa sareng Amérika Menteri Perindustrian sareng Perdagangan Vietnam nyatakeun yén dina waktos anu sami EVFTA dikuatkeun dina bulan Agustus 2020, tingkat pajak dasar (6,5%) anu dipihkeun pikeun kaseueuran produk plastik Vietnam parantos diréduksi janten nol, sareng sistem kuota tarif teu acan dilaksanakeun. Dina urutan pikeun resep preferensi tarif, éksportir Vietnam kedah saluyu sareng aturan asal EU, tapi aturan asal anu lumaku pikeun plastik sareng produk plastik fleksibel, sareng pabrik tiasa nganggo dugi ka 50% bahan tanpa nyayogikeun bijil asal. Kusabab perusahaan plastik domestik Vietnam masih ngandelkeun impor pikeun bahan anu digunakeun, aturan fléksibel anu parantos didadarkeun di luhur bakal ngagampangkeun ékspor produk palastik ka EU. Ayeuna, pasokan bahan doméstik Vietnam ngan ukur 15% dugi ka 30% paménta na. Ku alatan éta, industri plastik Vietnam kedah ngimpor jutaan ton PE (poliétilén), PP (polipropilén) sareng PS (polistirén) sareng bahan sanés.

Biro ogé nyatakeun yén pamakean EU pikeun PET (poliétilén terephthalate) bungkus plastik ngembang, anu mangrupikeun faktor anu henteu pikaresepeun pikeun industri plastik Vietnam. Ieu kusabab produk bungkusan na tina plastik konvensional masih nyangking proporsi ékspor anu ageung.

Nanging, éksportir produk plastik nyarios yén sababaraha perusahaan domestik parantos ngamimitian ngahasilkeun PET sareng nuju siap-siap ngekspor ka pasar-pasar utama kalebet Uni Éropa. Upami éta tiasa nyumponan sarat téknis ketat importir Éropa, plastik rékayasa nilai tambah ogé tiasa diékspor ka UE.
 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking