You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Pangaruh agén nukleat kana kinerja polimér sareng perkenalan jinisna

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-04-04  Source:Aplikasi palastik rékayasa  Browse number:64
Note: Agén nukleat cocog pikeun plastik kristalin anu teu lengkep sapertos poliétilén sareng polipropilén.

Agén nuklir

Agén nukleat cocog pikeun plastik kristalin anu teu lengkep sapertos poliétilén sareng polipropilén. Ku ngarobah paripolah kristalisasi résin, éta tiasa ngagancangkeun tingkat kristalisasi, ningkatkeun kapadetan kristal sareng ngamajukeun miniaturisasi ukuran bijih kristal, supados tiasa pondok siklus citakan sareng ningkatkeun transparansi sareng permukaan aditif fungsional Anyar pikeun fisik sareng mékanis sipat sapertos gloss, kakuatan tarik, kaku, suhu distorsi panas, résistansi résistansi, sareng résistansi ngarayap.

Nambahkeun agén nukleat tiasa ningkatkeun kagancangan kristalisasi sareng tingkat kristalisasi produk polimér kristalin, henteu ngan ukur tiasa ningkatkeun prosés olahan sareng nyetak, tapi ogé tiasa ngirangan fenomena kristalisasi sekunder tina matéri, sahingga ningkatkeun stabilitas diménsi produk .

Pangaruh agén nukleat kana kinerja produk

Tambihan agén nukléat ningkatkeun sipat kristalin tina bahan polimér, anu mangaruhan sipat fisik sareng pamrosésan bahan polimér.

01 Pangaruh kana kakuatan tarik sareng kakuatan bending

Pikeun polimér kristalin atanapi semi-kristalin, tambihan agén nukleat nguntungkeun pikeun ningkatkeun kristalinitas polimér, sareng sering pangaruhna nguatkeun, anu ningkatkeun kaku tina polimér, kakuatan tarik sareng kakuatan léngkob, sareng modulus , tapi The Elongation at break umumna turun.

02 Lalawanan kana kakuatan pangaruh

Sacara umum, beuki luhur kakuatan tarik atanapi béngsalan matéri, kakuatan pangaruhna bakal leungit. Nanging, tambihan agén nukléat bakal ngirangan ukuran spherulite polimér, janten polimér nunjukkeun résistansi pangaruh anu saé. Salaku conto, nambihan agén nukleat anu cocog kana bahan baku PP atanapi PA tiasa ningkatkeun kakuatan pangaruh tina bahan 10-30%.

03 Pangaruh kana kinerja optik

Polimér transparan tradisional sapertos PC atanapi PMMA umumna polimér amorf, sedengkeun polimér kristal atanapi semi-kristalin umumna buram. Ditambahkeun ku agén nukleat tiasa ngirangan ukuran séréal polimér sareng ngagaduhan ciri struktur microcrystalline. Éta tiasa ngajantenkeun produk nunjukkeun ciri anu tembus atanapi lengkep transparan, sareng dina waktos anu sami tiasa ningkatkeun permukaan permukaan produk.

04 Pangaruh kana kinerja ngolah kapang polimér

Dina prosés citakan polimér, kusabab polimér ngalembereh gaduh tingkat pendinginan anu langkung gancang, sareng ranté molekul polimér henteu lengkep dikristalisasi, éta nyababkeun panyusutan sareng deformasi nalika prosés pendinginan, sareng polimér anu henteu lengkep dikristalkeun ngagaduhan stabilitas diménsi anu goréng. Éta ogé gampang pikeun ngaleutikan ukuranana dina prosés. Nambihan agén nukleat tiasa nyepetkeun tingkat kristalisasi, nyingkat waktos nyetak, ningkatkeun efisiensi produksi sareng ngirangan gelar pasca kontraksi produk.

Jinis agén nukleat

01 α agén inti kristal

Utamana ningkatkeun transparansi, permukaan gloss, kaku, suhu distorsi panas, sareng sajabana ti produk. Disebut ogé agén transparan, paningkatan transmittance, sareng rigidizer. Utamana kalebet sorbitol dibenzyl (dbs) sareng turunanana, uyah éster fosfat aromatik, bénzoat diganti, sareng sajabana, khususna dbs inti nuklir transparan mangrupikeun aplikasi anu paling umum. Agén nuklir kristal alfa tiasa dibagi kana anorganik, organik sareng makromolékul numutkeun strukturna.

02 Henteu organik

Agén inti anorganik utamina kalebet talc, kalsium oksida, karbon hideung, kalsium karbonat, mika, pigmén anorganik, kaolin sareng résidu katalis. Ieu mangrupikeun agén inti anu paling murah sareng praktis anu dimekarkeun, sareng agén inti anu paling ditalungtik sareng diterapkeun nyaéta talc, mika, jst.

03 Organik

Uyah logam asam karboksilat: sapertos natrium sucisinat, natrium glutarate, natrium kaproat, natrium 4-methylvalerate, asam adipat, aluminium adipate, aluminium tert-butyl benzoate (Al-PTB-BA), Aluminium benzoate, potassium benzoate, lithium benzoate, sodium kayu manis, natrium β-naphthoate, jst. Diantarana, logam alkali atanapi uyah aluminium asam benzoat, sareng uyah aluminium tert-butil benzoat gaduh épék anu langkung saé sareng gaduh sejarah anu panjang, tapi transparansi na kirang.

Uyah logam asam fosforat: Fosfat organik utamina kalebet uyah logam fosfat sareng fosfat logam dasar sareng kompléksna. Kayaning 2,2'-métilén bis (4,6-tert-butylphenol) fosin uyah aluminium (NA-21). Jenis agén nukleat ieu dicirikeun ku transparansi anu alus, kaku, gancangna kristalisasi, sareng sajabana, tapi goréng kasebarna.

Turunan sorbitol benzylidene: Éta ngagaduhan pangaruh anu signifikan dina transparansi, permukaan gloss, kaku sareng sipat termodinamika sanés produk, sareng ngagaduhan kasaluyuan anu hadé sareng PP. Mangrupikeun salah sahiji jinis transparansi anu ayeuna nuju ngalaksanakeun panilitian anu jero. Agén nuklir. Kalayan kinerja anu saé sareng harga murah, éta parantos janten agén inti inti anu paling maju kalayan ragam panggedéna sareng produksi sareng penjualan pangageungna di bumi sareng luar negeri. Utamana sorbitol dibenzylidene sorbitol (DBS), dua (p-methylbenzylidene) sorbitol (P-M-DBS), dua (p-chloro-substituted benzal) sorbitol (P-Cl-DBS) jeung sajabana.

Agén nukleat polimér titik lebur tinggi: Ayeuna, aya utamina polivinil sikloheksana, poliétilén pentana, étiléna / acrylate copolymer, jsb Éta ngagaduhan sipat campuran anu goréng kalayan résin poliéfin sareng kasamaran anu saé.

agent kristal nukleat agén:

Tujuanana pikeun kéngingkeun produk polipropilén kalayan eusi form bentuk kristal anu luhur. Kauntungannana nyaéta ningkatkeun résistansi dampak produk, tapi henteu ngirangan atanapi bahkan ningkatkeun suhu déformasi termal produk, sahingga dua aspek kontradiktif résistansi résistansi sareng tahan deformasi panas diperhitungkeun.

Salah sahiji jinis mangrupikeun sababaraha senyawa cincin sekering sareng struktur kuasi-planar.

Anu sanésna diwangun ku oksida, hidroksida sareng uyah tina asam dicarboxylic tinangtu sareng logam tina grup IIA tina tabel périodik. Éta tiasa ngarobih babandingan bentuk kristal anu béda dina polimér pikeun ngarobih PP.


 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking