You are now at: Home » News » Basa Jawa Indonesia » Text

Apa kaluwihan investasi utama Mesir ing taun-taun pungkasan?

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-05-25  Browse number:351
Note: Mesir ngubengi rong bawana Asia lan Afrika, ngadhepi Eropa ngliwati Laut Mediterania ing sisih lor, lan nyambung menyang pedalaman bawana Afrika ing sisih kidul-kulon.

Keuntungan investasi Mesir yaiku:

Salah sijine yaiku kauntungan lokasi sing unik. Mesir ngubengi rong bawana Asia lan Afrika, ngadhepi Eropa ngliwati Laut Mediterania ing sisih lor, lan nyambung menyang pedalaman bawana Afrika ing sisih kidul-kulon. Terusan Suez minangka jalur urip kapal sing nyambungake Eropa lan Asia, lan posisi strategis iku penting banget. Mesir uga duwe rute transportasi lan transportasi udara sing nyambungake Eropa, Asia, lan Afrika, uga jaringan transportasi darat sing nyambungake negara-negara Afrika sing tetanggan, kanthi transportasi sing trep lan lokasi geografis sing unggul.

Sing nomer loro yaiku kahanan perdagangan internasional sing unggul. Mesir gabung karo Organisasi Perdagangan Dunia ing taun 1995 lan melu aktif ing macem-macem perjanjian perdagangan multilateral lan bilateral. Saiki, perjanjian perdagangan regional sing gabung utamane kalebu: Perjanjian Kemitraan Mesir-EU, Perjanjian Wilayah Perdagangan Bebas Arab, Perjanjian Wilayah Perdagangan Bebas Afrika, (AS, Mesir, Israel) Perjanjian Wilayah Industri sing Kualifikasi, Pasar Umum Afrika Wétan lan Kidul , Perjanjian zona perdagangan Gratis Mesir-Turki, lsp. Miturut perjanjian kasebut, umume produk Mesir diekspor menyang negara-negara ing wilayah perjanjian kasebut kanggo nikmati kabijakan perdagangan bebas kanthi tarif nol.

Sing nomer telu yaiku sumber daya manungsa sing cukup. Ing Mei 2020, Mesir duwe pedunung luwih saka 100 yuta, dadi negara paling akeh pedunung ing Timur Tengah lan negara paling padhet nomer telu ing Afrika. Sumber daya kerja akeh banget. Populasi umur 25 taun kalebu 52,4 % (Juni 2017) lan tenaga kerja yaiku 28,95 yuta. (Desember 2019). Pasukan tenaga kerja low-end Mesir lan tenaga kerja kelas dhuwur ana bareng, lan level upah umume kompetitif ing Timur Tengah lan pesisir Mediterania. Tingkat seng nembus Inggris kanggo wong Mesir enom cukup dhuwur, lan duwe talenta teknis lan manajerial sing wis akeh pendhidhikan, lan luwih saka 300.000 lulusan universitas anyar ditambahake saben taun.

Kaping papat minangka sumber daya alam sing luwih sugih. Mesir duwe akeh gurun sing durung dikembangake kanthi rega murah, lan wilayah sing durung maju kayata Mesir Luhur malah nyedhiyakake lahan industri kanthi gratis. Penemuan sumber minyak lan gas alam anyar terus. Sawise lapangan gas Zuhar, sing paling gedhe ing Mediterania, diwiwiti, Mesir maneh ngerteni ekspor gas alam. Kajaba iku, duwe sumber mineral sing akeh kayata fosfat, bijih besi, bijih kuarsa, marmer, watu gamping, lan bijih emas.

Kaping lima, pasar domestik akeh potensial. Mesir minangka ekonomi nomer telu paling gedhe ing Afrika lan negara paling padhet nomer telu. Dheweke duwe kesadaran konsumsi nasional lan pasar domestik sing gedhe. Sanalika, struktur konsumsi polarisasi banget. Ora mung akeh wong sing duwe penghasilan murah ing tahap konsumsi urip dhasar, nanging uga akeh wong sing duwe penghasilan dhuwur sing wis mlebu ngrasakake konsumsi. Miturut Laporan Daya Saing Global Forum Ekonomi Dunia 2019, Mesir ana ing urutan 23 ing indikator "ukuran pasar" ing antarane 141 negara lan wilayah sing paling kompetitif ing saindenging jagad, lan kaping pisanan ing Timur Tengah lan Afrika.

Kaping enem, infrastruktur sing cukup lengkap. Mesir duwe jaringan dalan meh 180.000 kilometer, sing biasane nyambungake kutha lan desa ing negara kasebut. Ing 2018, jarak tempuh dalan anyar yaiku 3000 kilometer. Ana 10 bandara internasional, lan Bandara Kairo minangka bandara nomer loro nomer loro ing Afrika. Nduweni 15 pelabuhan komersial, 155 papan, lan kapasitas penanganan kargo tahunan 234 yuta ton. Kajaba iku, duwe luwih saka 56,55 yuta kilowatt (Juni 2019) nginstal kapasitas pembangkit listrik, kapasitas pembangkit listrik rangking kaping pisanan ing Afrika lan Timur Tengah, lan wis entuk surplus tenaga listrik lan ekspor. Umumé, infrastruktur Mesir ngadhepi masalah lawas, nanging nganti Afrika umume, umume isih cukup lengkap. (Sumber: Kantor Ekonomi lan Komersial Kedutaan Besar Republik Arab Mesir)
 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking