You are now at: Home » News » Basa Jawa Indonesia » Text

Ana serat sing ngambang sajrone cetakan injeksi plastik sing diperkuat serat kaca, nuduhake sawetara

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-04-12  Source:Aplikasi plastik teknik  Browse number:301
Note: Fenomena kasebut umume dikenal minangka "serat mengambang", sing ora bisa ditampa kanggo bagean plastik kanthi persyaratan tampilan sing dhuwur.

Sajrone cetakan injeksi plastik sing dikuatake serat kaca, operasi saben mekanisme umume normal, nanging produk kasebut nduwe masalah kualitas tampilan sing serius, lan tandha putih radial diprodhuksi ing permukaan, lan tandha putih iki cenderung serius amarga nambah isi serat gelas. Fenomena kasebut umume dikenal minangka "serat mengambang", sing ora bisa ditampa kanggo bagean plastik kanthi persyaratan tampilan sing dhuwur.

Analisis Sebab

Fenomena "serat terapung" disebabake kena serat kaca. Serat kaca putih kasebut kapapar ing permukaan nalika proses ngisi lan aliran cairan plastik. Sawise kondensasi, bakal mbentuk tandha putih radial ing permukaan bagean plastik. Nalika bagean plastik ireng Nalika bedane warna mundhak, dadi luwih jelas.

Alesan utama pembentukane kaya ing ngisor iki:

1. Ing proses aliran lebur plastik, amarga beda fluiditas lan kapadhetan antara serat kaca lan resin, kalorone duwe cenderung misah. Serat kaca kerapatan rendah ngambang ing permukaan, lan resin sing luwih padhet mlebu. , Dadi fénoméasi serat kaca sing kawujud dibentuk;

2. Amarga leleh plastik kena gesekan lan gaya geser sekrup, nozel, pelari lan gerbang sajrone proses aliran, mula bakal nyebabake beda viskositas lokal, lan ing wektu sing padha, bakal ngrusak lapisan antarmuka ing lumahing serat kaca, lan viskositas lebur bakal luwih cilik. , Kerusakan lapisan antarmuka sing luwih parah, gaya ikatan sing luwih cilik ing antarane serat kaca lan resin. Nalika kekuwatan ikatan mung sithik ing level tartamtu, serat kaca bakal nyingkirake ikatan matriks resin lan kanthi bertahap akumulasi ing permukaan lan mbabarake;

3. Nalika leleh plastik disuntikake ing growong, bakal wujud efek "air mancur", yaiku serat kaca bakal mili saka njero menyang njaba lan ngubungi permukaan growong. Amarga suhu permukaan cetakan sithik, serat kaca dadi entheng lan cepet kondensasi. Cepet beku, lan yen ora bisa diubengi leleh, mula bakal kapapar lan wujud "serat ngambang".

Mula, pembentukan fenomena "serat terapung" ora mung ana gandhengane karo komposisi lan karakteristik bahan plastik, nanging uga ana gandhengane karo proses cetak, sing nduweni kompleksitas lan kahanan sing durung mesthi luwih gedhe.

Ayo dirembug babagan cara ngapikake fenomena "serat ngambang" saka perspektif formula lan proses.

Optimisasi formula

Cara sing luwih tradisional yaiku nambah kompatibilizer, dispersan lan pelumas menyang bahan cetakan, kalebu agen kopling silane, kompatibilitas graft anhidrida maleik, bubuk silikon, pelumas asam lemak lan sawetara domestik utawa impor Gunakake aditif kasebut kanggo nambah kompatibilitas antarmuka serat kaca lan resin, nambah keseragaman fase sing disebar lan fase terus-terusan, nambah kekuatan ikatan antarmuka, lan nyuda pemisahan serat kaca lan resin. Nambah cahya serat kaca. Sawetara wong duwe efek sing apik, nanging umume larang, nambah biaya produksi, lan uga mengaruhi sifat mekanik bahan. Contone, agen kopling silane cair sing umume digunakake angel dibubarake sawise ditambah, lan plastik gampang dibentuk. Masalah pembentukan benjolan bakal nyebabake panganan sing ora rata lan distribusi kadar serat kaca sing ora rata, sing bakal nyebabake sifat mekanik produk sing ora rata.

Ing taun-taun pungkasan, cara nambah serat cendhak utawa mikrosfer kaca kothong uga digunakake. Serat cekak ukuran cilik utawa mikrosfer kaca berongga nduweni karakteristik fluiditas lan dispersibilitas sing apik, lan gampang dibentuk kompatibilitas antarmuka sing stabil karo resin. Kanggo nggayuh tujuan ngapikake "serat terapung", utamane manik-manik kaca kothong uga bisa nyuda tingkat deformasi penyusutan, supaya pasca-warping produk, nambah kekerasan lan modulus elastis saka bahan kasebut, lan regane luwih murah, nanging kekurangane yaiku materi sing kena pengaruh tetes kinerja.

Optimisasi Proses

Kasunyatane, "serat ngambang" masalah uga bisa ditambah kanthi proses cetakan. Maneka warna proses cetakan injeksi duweni efek sing beda kanggo produk plastik sing diperkuat serat kaca. Mangkene sawetara aturan dhasar sing bisa ditindakake.

01Suhu silinder

Amarga tingkat aliran leleh saka plastik penguatan serat kaca 30% nganti 70% luwih murah tinimbang plastik sing ora dikuatake, cairan kasebut kurang, mula suhu laras kudu 10 nganti 30 ° C luwih dhuwur tinimbang biasane. Tambah suhu tong minyak bisa nyuda viskositas sing nyawiji, ningkatake fluiditas, nyegah ngisi lan ngelas sing kurang, lan mbantu nambah dispersi serat kaca lan nyuda orientasi, nyebabake kasar produk ing permukaan ngisor.

Nanging suhu barel ora bisa nganti setinggihe. Suhu sing dhuwur banget bakal nambah kecenderungan oksidasi polimer lan degradasi. Werna bakal ganti nalika tipis, lan bakal nyebabake coking lan cemeng nalika parah.

Nalika nyetel suhu tong, suhu bagean mangan kudu rada luwih dhuwur tinimbang sarat konvensional, lan luwih murah tinimbang bagean kompresi, supaya nggunakake efek preheating kanggo nyuda efek geser sekrup ing serat kaca lan nyuda viskositas lokal. Bedane lan kerusakan ing permukaan serat kaca njamin kekuatan ikatan antara serat kaca lan resin.

02 Suhu cetakan

Bedane suhu ing cetakan lan leleh ora kudu gedhe banget kanggo nyegah serat kaca saka silting ing permukaan nalika leleh kadhemen, mbentuk "serat terapung". Mula dibutuhake suhu cetakan sing luwih dhuwur, sing migunani kanggo ningkatake kinerja ngisi leleh lan nambah uga nguntungake kanggo ngelas kekuatan garis, ningkatake finish permukaan produk, lan nyuda orientasi lan deformasi.

Nanging, suhu cetakan luwih dhuwur, suwe saya suwe saya suwe, siklus cetakan saya suwe, saya mudhun produktivitas, lan saya saya cilik, mula saya suwe saya kurang. Setelan suhu cetakan uga kudu nimbang macem-macem resin, struktur cetakan, isi serat kaca, lan liya-liyane. Nalika rongga kasebut kompleks, kandungan serat gelas kasebut dhuwur, lan isi cetakan angel, suhu cetakan kudu ditambah kanthi tepat.

03 meksa injeksi

Tekanan injeksi pengaruhe gedhe ing cetakan plastik kaca serat. Tekanan injeksi sing luwih dhuwur kondusif kanggo ngisi, ningkatake dispersi serat kaca lan nyuda penyusutan produk, nanging bakal nambah stres lan orientasi geser, gampang nyebabake perang lan deformasi, lan demoulding Kesulitan, malah nyebabake masalah kebanjiran. Mula, kanggo nambah fenomena "serat terapung", kudu nambah tekanan injeksi sing rada luwih dhuwur tinimbang tekanan suntikan plastik sing ora dikuatake miturut kahanan tartamtu.

Pilihan tekanan injeksi ora mung ana gandhengane karo kekandelan tembok produk, ukuran gerbang lan faktor liyane, nanging uga ana gandhengane karo konten lan bentuk serat kaca. Umume, kandungan serat kaca sing luwih dhuwur, dawa serat kaca saya suwe, tekanan suntikan luwih gedhe.

04 meksa mburi

Ukuran tekanan bali sekrup duwe pengaruh penting ing dispersi seragam serat kaca ing leleh, cairan cairan, kepadatan leleh, kualitas tampilan produk lan sifat fisik lan mekanik. Biasane luwih becik nggunakake tekanan punggung sing luwih dhuwur. , Mbantu ngapikake fenomena "serat terapung". Nanging, tekanan punggung sing gedhe banget bakal duwe pengaruh nyukur ing serat sing dawa, nggawe leleh gampang mudhun amarga panas banget, nyebabake perubahan warna lan sifat mekanik sing kurang apik. Mula, tekanan punggung bisa disetel rada luwih dhuwur tinimbang plastik sing ora dikuatake.

05 Kacepetan injeksi

Nggunakake kecepatan injeksi sing luwih cepet bisa nambah fenomena "serat terapung". Tambahake kacepetan injeksi, supaya plastik kaca sing diperkuat serat cepet ngisi rongga cetakan, lan serat kaca nggawe gerakan aksial kanthi cepet ing arah aliran, sing mupangate bisa nambah dispersi serat kaca, nyuda orientasi, nambah kekuatan saka garis las lan resike produk, nanging manungsa waé kudu dibayar supaya ora "nyemprot" ing nozel utawa gerbang amarga kacepetan injeksi sing cepet banget, nggawe cacat serpentine lan mengaruhi tampilan bagean plastik.

06 kacepetan sekrup

Nalika nggawe plastik plastik kaca sing diperkuat, kacepetan sekrup ora kudu dhuwur banget kanggo nyegah gesekan lan gaya geser sing gedhe banget sing bakal ngrusak serat kaca, ngrusak permukaan antarmuka permukaan serat kaca, nyuda kekuwatan ikatan ing antarane serat kaca lan resin , lan nambah "serat sing ngambang". "Fenomena, utamane yen serat kaca luwih dawa, bakal dawa ora rata amarga bagean saka fraktur serat kaca, nyebabake kekuatan bagean plastik sing beda lan sifat mekanik produk sing ora stabil.

Ringkesan proses

Liwat analisis ing ndhuwur, bisa dingerteni yen panggunaan suhu bahan dhuwur, suhu cetakan dhuwur, tekanan injeksi lan tekanan punggung, kecepatan injeksi sing dhuwur, lan injeksi kacepetan sekrup kurang luwih nguntungake kanggo nambah fenomena "serat terapung".


 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking