You are now at: Home » News » shqiptar Albanian » Text

Cilat janë perspektivat e zhvillimit të industrisë së plastikës? Cila është tendenca?

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-07-12  Browse number:484
Note: Mbi bazën e këtyre eksplorimeve, zhvillimi i industrisë së plastikës po përmirësohet vazhdimisht.

Industria e plastikës përfshin aspekte të shumta si prodhimi, shitja dhe përpunimi, duke përfshirë mjekësinë, transportin, transportin, kërkimin shkencor, paketimin dhe fusha të tjera, duke përfshirë kompanitë e prodhimit të petrokimikave në rrjedhën e sipërme, kompanitë e përpunimit të produkteve të rrymës, tregtarët, qendrat tregtare B-fund dhe të tjera integrimi shumëdimensional. Mund të thuhet se industria e plastikës është shumë e madhe, ka diskutime të panumërta, bazuar në industrinë, industrinë e plastikës. Një seri raportesh kërkimore mbi perspektivat, shkallën dhe zhvillimin pasuan njëra pas tjetrës. Mbi bazën e këtyre eksplorimeve, zhvillimi i industrisë së plastikës po përmirësohet vazhdimisht.

Nën rrethana të njohura, përgjithësisht besohet se shekulli i 20-të është shekulli i çelikut dhe shekulli i 21-të do të jetë shekulli i plastikës. Pas hyrjes në shekullin 21, industria globale e plastikës ka hyrë në një periudhë të zhvillimit të shpejtë. Plastikat po rriten në mënyrë të vazhdueshme si në prodhim, import dhe konsum në tregjet e vendeve të ndryshme.

Në jetën tonë të përditshme, komoditeti që na sjell plastika është universal, madje depërton në të gjitha fushat e jetës sonë, në thelb kudo. Materialshtë materiali i katërt më i madh pas drurit, çimentos dhe çelikut, dhe pozicioni i tij në jetën tonë është gjithashtu në rritje.

Pas 40 vjet zhvillimi të shpejtë, plastika ka filluar të zëvendësojë çelikun, bakrin, zinkun, metalin, drurin dhe materialet e tjera dhe aktualisht përdoren gjerësisht në ndërtim, makineri, furnizime industriale dhe fusha të tjera.

Të dhënat shkencore tregojnë se vetëm madhësia e tregut të plastikës në Kinë ka arritur në 3 trilion juanë dhe industria e plastikës po zhvillohet me shpejtësi.

Aktualisht, konsumi vjetor i plastikës për kokë të Kinës është vetëm 12-13 kg, që është 1/8 e atij të vendeve të zhvilluara dhe 1/5 e asaj të vendeve të zhvilluara mesatarisht. Sipas këtij raporti, hapësira e zhvillimit të industrisë së plastikës në vende të ndryshme është relativisht e madhe. Sipas Kinës Besohet se në të ardhmen e afërt, Kina pritet të bëhet prodhuesi i dytë pas konsumatorit të dytë më të madh në botë.

Në shekullin 21, industria e plastikës ka një perspektivë shumë të mirë zhvillimi. Nëse dëshironi të kuptoni industrinë e plastikës, së pari duhet të kuptoni kushtet e tregut të lëndëve të para plastike dhe gjithmonë të kuptoni trendin e lëndëve të para plastike. Ka shumë informacione që mund të shfletohen në Internet. Shikoni transaksionet, informacionin, magazinimin, logjistikën dhe financat e ndërmarrjeve plastike në rrjedhën e sipërme dhe të poshtme. Për të kuptuar lirimin e çmimit të saj të tregut ish-fabrika, dhe analiza e tregut janë shumë në kohë. Për më tepër, 90% e informacionit në shumë uebfaqe aktualisht është falas.

Perspektivat e materialeve pastruese të industrisë së plastikës

Megjithëse industria e plastikës ka perspektivë të mirë për zhvillim, ajo gjithashtu po përballet me një problem serioz-ndotje të mjedisit në rrethanat që plastika ju siguron lehtësi. Problemi i ndotjes së plastikës ka qenë gjithmonë para nesh, kështu që disa plastikë të degradueshëm gjithashtu kanë filluar të shfaqen në treg, por kostoja e tyre relativisht e lartë ka bërë që tregu i plastikës së degradueshme të mos jetë në gjendje të zëvendësojë plastikën e pa degradueshme. Zhvillimi i shpejtë i industrisë plastike ka sjellë gjithashtu shumë rreziqe të fshehura, të tilla si mbetjet plastike, ndotja plastike, riciklimi i plastikës, etj. Aktualisht, vende të ndryshme gjithashtu kanë futur disa politika plastike, të tilla si përdorimi i qeseve plastike, ndalime plastike, dhe kufizimet plastike. Prandaj, zhvillimi i ardhshëm i plastikës do të tentojë të pastrojë materialet.

Në këtë drejtim, është e nevojshme që qeveria dhe departamentet përkatëse të inkurajojnë në mënyrë aktive ndërmarrjet për të zhvilluar plastikë të degradueshme, të realizojnë përparime teknologjike sa më shpejt të jetë e mundur, të ulin kostot dhe të bëjnë të mundur që plastika e degradueshme të zëvendësojë plastikën e pa-degradueshme sa më shpejt të jetë e mundur.

Perspektivat e produkteve të nivelit të lartë të industrisë së plastikës

Me zhvillimin e industrisë kimike të qymyrit, shkalla e varësisë nga plastika e përgjithshme në vende të ndryshme është ulur gradualisht, dhe shkalla e varësisë nga produktet plastike të modifikuara në nivele të larta është akoma relativisht e madhe, deri në 70%. Zhvillimi i produkteve plastike në vende të ndryshme do të jetë më i prirur për zhvillimin e produkteve të nivelit të lartë.

Perspektivat e Industrisë së Plastikës-Biznes Online

Me thellimin e "Internet +" dhe reformat nga ana e furnizimit, kanalet e reja të shitjes në industrinë e plastikës po lulëzojnë, bizneset në internet në vende të ndryshme po rriten dhe shërbimet po bëhen më të larmishme, duke e bërë tregtinë e plastikës më të standardizuar, efikase dhe të ulët -kosto.
 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking