You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Aya serat anu ngambang nalika nyetak suntik palastik bertulang serat kaca, bagikeun sababaraha solus

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-04-12  Source:Aplikasi palastik rékayasa  Browse number:9
Note: Fénoména ieu umum dikenal salaku "serat mengambang", anu henteu tiasa ditampi pikeun bagian palastik kalayan syarat penampilan anu luhur.

Salami nyetak suntikan palastik bertulang serat plastik, operasi unggal mékanisme dasarna normal, tapi produkna ngagaduhan masalah kualitas penampilan anu serius, sareng tanda bodas radial dihasilkeun dina permukaan, sareng tanda bodas ieu condong serius kalayan paningkatan eusi serat gelas. Fénoména ieu umum dikenal salaku "serat mengambang", anu henteu tiasa ditampi pikeun bagian palastik kalayan syarat penampilan anu luhur.

Ngalaksanakeun Analisis

Fénoména "serat ngambang" disababkeun ku kakeunaan serat gelas. Serat gelas bodas kakeunaan dina permukaan nalika prosés paleburan ngeusian sareng ngalir. Saatos kondensasi, éta bakal ngawangun tanda bodas radial dina permukaan bagéan plastik. Nalika bagian palastik hideung Nalika bédana warna naék, janten langkung atra.

Alesan utama pembentukanna sapertos kieu:

1. Dina prosés aliran lebur palastik, kusabab béda fluiditas sareng kapadetan antara serat kaca sareng résin, duanana ngagaduhan kacenderungan pikeun misahkeun. Serat gelas low-density ngambang kana permukaan, sareng résin anu langkung padet nyerep kana. , Janten fenomena serat anu kakeunaan serat kabentuk;

2. Kusabab ngalembereh palastik tunduk kana gesekan sareng gaya geser tina sekrup, nozel, runner sareng gerbang salami prosés aliran, éta bakal ngabalukarkeun béda viskositas lokal, sareng dina waktos anu sami, éta bakal ngancurkeun lapisan antar muka dina permukaan serat gelas, sareng viskositas lebur bakal langkung alit. , Beuki parna karusakan dina lapisan panganteur, beuki leutik kakuatan beungkeutan antara serat kaca sareng résin. Nalika kakuatan beungkeutan leutik ka tingkat anu tangtu, serat gelas bakal ngaleungitkeun kasundaan tina matrix résin sareng laun-laun akumulasi kana permukaan sareng ngalaan;

3. Nalika lebur plastik disuntik kana rongga, éta bakal ngawangun pangaruh "cai mancur", nyaéta serat gelas bakal ngalir ti jero ka luar sareng ngahubungi permukaan rongga. Kusabab suhu permukaan kapang kirang, serat gelas hampang sareng kondensasi gancang. Éta bakal langsung beku, sareng upami éta henteu tiasa dikurilingan pinuh ku lebur dina waktosna, éta bakal kakeunaan sareng ngabentuk "serat ngambang".

Maka, formasi fenomena "serat mengambang" henteu ngan ukur aya hubunganana sareng komposisi sareng karakteristik bahan plastik, tapi ogé aya hubunganana sareng prosés nyetak, anu ngagaduhan pajeulitna sareng kateupastian.

Hayu urang nyarioskeun kumaha ningkatkeun fenomena "serat ngambang" tina sudut pandang rumus sareng prosés.

Optimasi Formula

Metodeu anu langkung tradisional nyaéta pikeun nambihan kompatibilizers, dispersants sareng pelumas kana bahan citakan, kalebet agén gandeng silane, kompatibilitas graft anhidrida maleic, bubuk silikon, pelumas asam lemak sareng sababaraha doméstik atanapi impor Paké bahan tambahan ieu pikeun ningkatkeun kasaluyuan antar muka antara serat gelas sareng résin, ningkatkeun kaseragaman fase anu kasebar sareng fase kontinyu, ningkatkeun kakuatan pangiket antar muka, sareng ngirangan pamisahan serat kaca sareng résin. Ngaronjatkeun paparan serat gelas. Sababaraha diantarana gaduh pangaruh anu saé, tapi seuseueurna mahal, ningkatkeun biaya produksi, sareng ogé mangaruhan sipat mékanis bahan. Salaku conto, agén gandeng silane cair anu langkung sering dianggo hésé dibubarkeun saatos ditambihan, sareng plastik gampang kabentuk. Masalah pembentukan lump bakal nyababkeun henteu rata tuangeun pakakas sareng sebaran henteu rata eusi serat gelas, anu dina gilirannana bakal ngakibatkeun sipat mékanis anu henteu rata pikeun produk.

Dina taun-taun ayeuna, cara nambihan serat pondok atanapi microspheres kaca kerung ogé parantos diadopsi. Serat pondok ukuranana leutik atanapi microspheres kaca kerung ngagaduhan karakteristik fluidity sareng dispersibilitas anu saé, sareng gampang pikeun ngawangun kompatibilitas antar muka anu stabil sareng résin. Pikeun ngahontal tujuan ningkatkeun "serat ngambang", khususna manik-manik kaca kerung ogé tiasa ngirangan tingkat deformasi panyusutan, nyingkahan pasca perang tina produk, ningkatkeun karasa sareng modulus elastis tina bahan, sareng hargana langkung handap, tapi éta ngarugikeun nyaéta bahan anu aya dampak tahan tetes Performance.

Optimisasi prosés

Nyatana, masalah "serat ngambang" ogé tiasa disampurnakeun ngalangkungan prosés nyetak. Rupa-rupa prosés prosés citakan suntikan gaduh épék anu béda dina produk palastik serat bertulang. Ieu sababaraha aturan dasar anu tiasa diturut.

01Suhu silinder

Kusabab laju aliran lebur tina palapis serat kaca bertulang nyaéta 30% dugi ka 70% langkung handap tina plastik anu henteu dikuatkeun, kalenturanna kirang, janten suhu tong kedah 10 dugi 30 ° C langkung luhur tibatan normal. Ningkatkeun suhu tong tiasa ngirangan viskositas ngalembereh, ningkatkeun cairan, nyegah keusikan anu goréng sareng pengelasan, sareng ngabantosan ningkatkeun dispersi serat gelas sareng ngirangan oriéntasi, ngahasilkeun kasarna permukaan anu handap tina produk.

Tapi suhu tong henteu saluhur mungkin. Suhu anu luhur teuing bakal ningkatkeun kacenderungan oksidasi polimér sareng dégradasi. Warna na bakal robih nalika naék, sareng éta bakal nyababkeun coking sareng hideung nalika parah.

Nalika netepkeun suhu tong, suhu bagian tuang kedahna langkung luhur tibatan sarat konvensional, sareng sakedik langkung handap tina bagian komprési, supados nganggo pangaruh preheating na kanggo ngirangan pangaruh geser tina sekrup dina serat kaca sareng ngirangan viskositas lokal. Bédana sareng karusakan dina permukaan serat gelas mastikeun kakuatan ngariung antara serat gelas sareng résin.

02 Suhu kapang

Bédana suhu antara kapang sareng lebur henteu kedah ageung teuing pikeun nyegah serat gelas tina lebur dina permukaan nalika ngalembereh tiis, ngabentuk "serat anu ngambang". Ku alatan éta, suhu kapang anu langkung luhur diperyogikeun, anu manpaat pikeun ningkatkeun kinerja ngeusian lebur sareng ningkatkeun Éta ogé nguntungkeun pikeun ngelas kakuatan garis, ningkatkeun permukaan permukaan produk, sareng ngirangan orientasi sareng deformasi.

Tapi, langkung luhur suhu kapang, beuki lami waktos tiis, beuki panjang siklus citakan, handap produktivitas, sareng langkung luhur panyusutan cetakan, janten langkung luhur henteu langkung saé. Setélan suhu kapang ogé kedah ngémutan rupa résin, struktur kapang, eusi serat gelas, sareng sajabana Nalika rongga rumit, kandungan serat gelasna tinggi, sareng ngeusian kapang hese, suhu kapang kedah saéna ditingkatkeun.

03 tekanan suntikan

Tekanan suntikan ngagaduhan pangaruh hébat kana nyetak palastik serat bertulang gelas. Tekanan suntikan anu langkung saé kondusif pikeun ngeusian, ningkatkeun dispersi serat kaca sareng ngirangan panyusutan produk, tapi éta bakal ningkatkeun setrés geser sareng orientasi, gampang nyababkeun perang sareng deformasi, sareng demoulding Kasesahan, bahkan anu nyababkeun masalah banjir. Kusabab kitu, pikeun ningkatkeun pidangan "serat ngambang", perlu ningkatkeun tekanan suntikan sakedik langkung luhur tibatan tekanan suntikan tina plastik anu henteu dikuatkeun numutkeun kaayaan anu khusus.

Pilihan tekanan suntikan henteu ngan ukur patali sareng ketebalan témbok produk, ukuran gerbang sareng faktor sanésna, tapi ogé aya hubunganana sareng kontén serat kaca sareng bentukna. Sacara umum, beuki luhur kandungan serat gelasna, panjangna panjang serat gelas, langkung ageung tekanan suntikanana.

04 tekanan deui

Ukuran tekenan balik sekrup gaduh pangaruh penting kana dispersi seragam serat kaca dina lebur, cairanana ngalembereh, kapadetan lebur, kualitas tampilan produk sareng sipat fisik sareng mékanis. Biasana langkung saé nganggo tekanan tonggong anu langkung luhur. , Bantosan ningkatkeun fenomena "serat ngambang". Tapi, tekanan deui anu luhur teuing bakal gaduh pangaruh geser anu langkung ageung dina serat anu panjang, sahingga ngalembereh gampang didegradasi kusabab panas teuing, hasilna robih sareng sipat mékanis anu goréng. Kituna, tekanan tukang tiasa nyetél sakedik langkung luhur tibatan plastik tina non-bertulang.

05Kecepatan suntik

Nganggo kagancangan suntikan anu langkung gancang tiasa ningkatkeun fenomena "serat ngambang". Ningkatkeun kagancangan suntikan, sahingga serat gelas bertulang plastik gancang ngeusian rongga kapang, sareng serat gelas ngajantenkeun gerakan aksial gancang sapanjang arah aliran, anu nguntungkeun pikeun ningkatkeun dispersi serat gelas, ngirangan orientasi, ningkatkeun kakuatan tina garis las sareng kabersihan permukaan produk, tapi Perhatosan kedah dibayar kanggo nyingkahan "panyemprotan" dina nozel atanapi gerbang kusabab kagancangan suntikan anu gancang pisan, ngabentuk cacat serpentin sareng mangaruhan penampilan bagian plastik.

06 speed screw

Nalika palastik serat kaca dikuatkeun palastik, laju sekrup kedah henteu luhur teuing pikeun nyingkahan gesekan anu hébat sareng kakuatan shearing anu bakal ngarusak serat gelas, ngancurkeun kaayaan antar muka serat gelas, ngirangan kakuatan beungkeutan antara serat gelas sareng résin , sareng nganyenyeri "serat ngambang". "Fénomena, khususna upami serat gelas langkung panjang, bakal aya panjang henteu rata kusabab bagian tina patah serat serat, hasilna kakuatan henteu sami tina bagian plastik sareng sipat mékanis henteu stabil tina produk.

Kasimpulan prosés

Ngaliwatan analisa di luhur, tiasa ditingali yén panggunaan suhu bahan tinggi, suhu kapang anu luhur, tekanan suntikan tinggi sareng tekanan punggung, kecepatan suntikan tinggi, sareng suntikan kecepatan sekrup rendah langkung nguntungkeun pikeun ningkatkeun fenomena "serat mengambang".


 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking