You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Naha produk anu cocog sareng warna plastik luntur?

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-04-03  Source:Suntikan mikro  Browse number:8
Note: Ngudar produk plastik warna aya hubunganana sareng résistansi lampu, résistansi oksigén, résistansi panas, résistansi asam sareng alkali tina toner, sareng ciri résin anu dianggo.

Produk berwarna plastik bakal luntur kusabab seueur faktor. Ngudar produk plastik warna aya hubunganana sareng résistansi lampu, résistansi oksigén, résistansi panas, résistansi asam sareng alkali tina toner, sareng ciri résin anu dianggo.

Ieu mangrupikeun analisis anu lengkep ngeunaan faktor luntur tina ngawarnaan palastik:

1. Cahya tina warna

Gancangna warnaan langsung mangaruhan kana luntur produk. Pikeun produk luar anu kakeunaan cahaya anu kuat, tingkat kabaran (kateguhan cahaya) tingkat sarat tina warna anu dianggo mangrupikeun indikator anu penting. Tingkat tahan gancangna kirang, sareng produkna bakal gancang luntur nalika dianggo. Kelas tahan cahaya anu dipilih pikeun produk tahan cuaca henteu kedah langkung handap tina genep kelas, langkung saé tujuh atanapi dalapan sasmita, sareng produk dina jero ruangan tiasa milih opat atanapi lima sasmita.

Résistansi cahaya tina résin pamawa ogé ngagaduhan pangaruh hébat kana parobihan warna, sareng struktur molekul résin anu robih sareng luntur saatos disinaran ku sinar ultraviolét. Nambahkeun penstabil cahaya sapertos nyerep ultraviolet kana masterbatch tiasa ningkatkeun résistansi cahaya warna sareng produk plastik warna.

2. Résistansi panas

Stabilitas termal tina pigmén tahan panas ngarujuk kana tingkat leungitna beurat termal, robih warna, sareng luntur pigmén dina suhu pamrosésan.

Pigmen anorganik diwangun ku oksida logam sareng uyah, sareng stabilitas termal anu alus sareng tahan panas tinggi. Pigmén sanyawa organik bakal ngalaman parobahan struktur molekul sareng sajumlah leutik dékomposisi dina suhu anu tangtu. Hususna pikeun produk PP, PA, PET, suhu pengolahanana dilangkungan 280 ℃. Nalika milih warna, urang kedah merhatoskeun résistansi panas pigmén, sareng waktos résistansi panas pigmén kedah dipertimbangkeun di sisi anu sanés. Waktu tahan panas biasana 4-10min. .

3. Antioksidan

Sababaraha pigmén organik ngalaman dégradasi makromolékular atanapi perobihan sanés saatos oksidasi sareng laun-laun diudar. Prosés ieu oksidasi suhu luhur nalika ngolah, sareng oksidasi nalika sapatemon oksidan kuat (sapertos kromat dina konéng Chrome). Saatos danau, azo pigmén sareng konéng Chrome dianggo gabungan, warna beureum laun-laun ngudar.

4. Asam sareng résistansi alkali

Ngudar produk plastik warna aya hubunganana sareng résistansi kimia pewarna (tahan asam sareng alkali, résistansi réduksi oksidasi). Salaku conto, molybdenum chrome beureum tahan ka asam éncér, tapi sénsitip kana alkali, sareng konéng kadmium henteu tahan asam. Dua pigmén sareng résin fenolik ieu pangaruhna ngirangan kuat pikeun ngawarnaan sababaraha warna, anu sacara serius mangaruhan résistansi panas sareng tahan hawa tina pewarna sareng nyababkeun luntur.

Pikeun luntur produk warna palastik, éta kedah dipilih numutkeun kaayaan pamrosésan sareng panggunaan kabutuhan produk plastik, saatos evaluasi komprehensif ngeunaan sipat-sipat di luhur anu diperyogikeun pigmén, pewarna, surfaktan, dispersan, résin operator sareng anti- aditif sepuh.


 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking