You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Ringkesan poin konci sareng masalah umum modifikasi regenerasi ABS

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-03-28  Browse number:174
Note: Foaming sering kajantenan dina granulasi warna-lampu tahan sinar ABS. Kumaha carana ngungkulan warna kulawu?

Kontrol pamrosésan nalika bahan sanés dikandung dina ABS
ABS ngandung PC, PBT, PMMA, AS, sareng sajabana, anu kawilang gampang. Éta tiasa dianggo pikeun campuran PC / ABS, modifikasi ABS, sareng sajabana. Perhatikeun yén éta henteu tiasa dianggo pikeun paduan PVC / ABS;
ABS ngandung HIPS, anu ogé nyeri sirah pikeun bahan sékundér. Alesan utama nyaéta matéri na kawilang rapuh. Anjeun tiasa mertimbangkeun milih kompatibilizer anu cocog pikeun nyieun paduan PC;
ABS ngandung PET atanapi PCTA, anu ogé nyeri sirah pikeun bahan sékundér. Alesan utama nyaéta bahan-bahanna rada rapuh sareng pangaruh nambihan tougheners henteu atra; janten, henteu disarankeun mésér bahan sapertos kitu pikeun pepelakan modifikasi.


Pilihan sareng Kontrol Ajen Pembantu dina Modifikasi ABS Daur Ulang
Pikeun paduan PVC / ABS anu didamel langkung ayeuna, disarankeun nganggo ABS anu cukup murni, sareng nyaluyukeun aditif anu saluyu sareng kateguhan sareng kinerja anu aya hubunganana;
Pikeun ngompa deui bahan daur ulang ABS anu teu kahuruan, perlu diperhatoskeun naha pikeun ningkatkeun agén toughening sareng retardants seuneu numutkeun kinerja sareng résistansi tahan seuneu tina matéri. Dina waktos anu sasarengan, suhu pamrosésan pantes dikirangan;
Pikeun toughening ABS, anggo agén toughening numutkeun sipat fisik sareng sarat, sapertos bubuk karét tinggi, EVA, elastomer, jst;
Pikeun ABS anu luhur-gloss, henteu ngan ukur compounding PMMA tiasa dianggap, tapi ogé komplek PC, AS, PBT, sareng sajabana tiasa dianggap, sareng aditif anu relevan tiasa dipilih pikeun ngahasilkeun bahan anu nyumponan sarat;
Pikeun produksi bahan serat bertulang ABS, langkung saé henteu ngan saukur ngalirkeun mesin pikeun sababaraha bahan serat serat daur ulang ABS, janten sipat fisikna bakal ngirangan pisan, sareng anu pangsaéna pikeun nambihan sababaraha bahan, serat kaca sareng bahan tambahan anu aya hubunganana.
Pikeun paduan ABS / PC, pikeun jenis bahan ieu, utamina milih viskositas PC anu cocog, kompatibilizer anu pas sareng jinis agén toughening sareng koordinasi anu wajar.

Ringkesan masalah umum

Kumaha carana ngungkulan matérial electroplating ABS pikeun mastikeun kualitas matéri?
Dasarna aya dua padika pikeun electroplating ABS, hiji nyemprotkeun vakum sareng anu sanésna nyaéta electroplating leyuran. Métode pangobatan umum nyaéta ngaleupaskeun lapisan pelapis logam ku cara étakan kalayan larutan uyah-basa asam. Nanging, metoda ieu ageung ngancurkeun kinerja karét B (butadiene) dina bahan ABS, ngahasilkeun kagagalan anu goréng sareng kualitas semu tina produk akhir.
Dina urutan pikeun nyingkahan konsekuensi ieu, ayeuna dua metodeu utamina diadopsi: salah sahijina nyaéta naksir bagian ABS anu electroplated sareng langsung ngalembereh sareng ngaluarkeunana, sareng nyaring lapisan éléktroplasi ieu ku nganggo layar saring tinggi Sanaos performa aslina tina matéri dipertahankeun dugi ka batas anu ditangtoskeun, padika ieu peryogi frékuénsi luhur kali ngagantian saringan.
Dina taun-taun ayeuna, urang parantos giat ngembangkeun metodeu perendaman larutan pH low, tapi pangaruhna henteu nyugemakeun. Pangaruh anu paling jelas nyaéta ngaleyurkeun lapisan éléktroplasi dina leyuran nétral atanapi rada asam ku ngagentos logam tina lapisan élékoplasi pikeun kéngingkeun ABS deplated rusak.

Naon bedana bahan ABS sareng bahan ASA? Naha tiasa dicampur?
Ngaran lengkep bahan ASA nyaéta akrillonitrile-styrene-acrylate terpolymer. Bédana tina ABS nyaéta komponén karét nyaéta karét akrilik tibatan karét butadién. Bahan ASA ngagaduhan stabilitas termal anu langkung saé sareng stabilitas cahaya tibatan bahan ABS kusabab komposisi karétna, janten ngagentos ABS dina sababaraha waktos kalayan syarat sepuh anu luhur. Dua bahan ieu cocog sareng tingkat anu tangtu sareng tiasa langsung dicampur kana partikel.

Naha bahan ABS rusak, hiji sisi konéng sareng sisi sanésna bodas?
Ieu utamina disababkeun ku produk ABS anu kakeunaan lampu pikeun lila. Kusabab karét butadién (B) dina bahan ABS laun bakal buruk sareng robih warna handapeun sinar matahari jangka panjang sareng oksidasi termal, warna bahanna bakal konéng sareng poék sacara umum.

Naon anu kedah diperhatoskeun dina ngarecahna sareng ngajantenkeun cadar ABS?
Viskositas bahan papan ABS langkung luhur tibatan matérial ABS biasa, janten perhatosan kedah diperhatoskeun pikeun naékkeun suhu pamrosésan anu saluyu nalika diolah. Salaku tambahan, kusabab kapadetan ageung tina serutan papan, éta kedah garing sateuacan diolah, sareng langkung saé prosés pakan komprési dipaksa nalika diolah pikeun mastikeun kualitas sareng kaluaran produk.

Naon anu kuring kedah lakukeun upami bahan daur ulang ABS henteu garing nalika prosés nyetak suntikan?
Cipratan cai dina nyetak suntikan ABS utamina disababkeun ku henteu cukup garingna cai dina bahan ABS. Knalpot dina prosés granulasi mangrupikeun alesan utami pikeun pangeringan bahan. Bahan ABS sorangan ngagaduhan tingkat nyerep cai, tapi kalembaban ieu tiasa dicabut ku garing hawa panas. Upami partikel anu régenerasi henteu leres béak dina prosés granulasi, sigana cai anu tetep aya dina jero partikelna bakal tetep.
Butuh waktos anu lami pikeun beueus janten garing. Upami prosedur pangeringan biasa diadopsi, bahan garing moal garing sacara alami. Pikeun méréskeun masalah ieu, urang masih kedah mimitian ku lebur ekstrusi granulasi sareng ningkatkeun kaayaan knalpot nalika prosés ékstrusi lebur pikeun nyingkahan résidu sésa dina partikel.

Foaming sering kajantenan dina granulasi warna-lampu tahan sinar ABS. Kumaha carana ngungkulan warna kulawu?
Kaayaan ieu sering lumangsung nalika suhu alat ékstrusi lebur henteu dikontrol saé. ABS seuneu-tahan umum, bahan tahan seuneu na tahan résistansi panas anu goréng. Dina pamulihan sékundér, kontrol suhu anu teu leres tiasa gampang nguraikeun sareng nyababkeun ngabuih sareng robih warna. Kaayaan ieu umumna direngsekeun ku nambihan penstabil panas anu tangtu. Dua jinis aditif anu umum nyaéta stearate sareng hydrotalcite.

Naon sababna delaminasi saatos granulasi ABS sareng agén toughening?
Pikeun toughening ABS, henteu sadayana agén toughening umum di pasar tiasa dianggo. Salaku conto, SBS, sanaos strukturna gaduh bagian anu sami sareng ABS, kasaluyuan duana henteu ideal. Sajumlah leutik tambihan tiasa ningkatkeun kateguhan bahan ABS kana batas anu tangtu. Nanging, upami babandingan tambihan ngaleuwihan tingkat anu tangtu, stratifikasi bakal kajadian. Disarankeun konsultasi ka supplier pikeun kéngingkeun agén toughening anu cocog.

Naha alloy sering didéngé ngeunaan alloy PC / ABS?
Bahan alloy ngarujuk kana campuran anu dibentuk ku campuran dua polimér anu béda. Salian sipat unik tina dua matéri, campuran ieu ogé ngagaduhan sababaraha ciri énggal anu sanésna duaan.
Kusabab kaunggulan ieu, paduan polimér mangrupikeun seueur bahan dina industri plastik. Paduan PC / ABS ngan ukur bahan anu khusus dina grup ieu. Nanging, kusabab paduan PC / ABS seueur dianggo dina industri listrik, biasana ngagunakeun alloy pikeun ngarujuk kana alloy PC / ABS. Tegesna, alloy PC / ABS mangrupikeun paduan, tapi paduan sanés ngan ukur alloy PC / ABS.

Naon ABS anu luhur-gloss? Masalah naon anu kedah diperhatoskeun nalika didaur ulang?
ABS-gloss tinggi dasarna nyaéta bubuka MMA (methacrylate) kana résin ABS. Kusabab gloss MMA jauh langkung saé tibatan ABS sorangan, sareng karasa permukaanna ogé langkung luhur tibatan ABS. Khususna cocog pikeun bagian-bagian ageung dipager ipis sapertos panel TV datar-panel, panel TV definisi tinggi sareng basis. Ayeuna, kualitas ABS tinggi-gloss domestik beda-beda, sareng anjeun kedah merhatoskeun kateguhan, gloss sareng permukaan permukaan bahan nalika didaur ulang. Sacara umum, bahan sareng fluidity tinggi, kateguhan anu saé sareng teu karasa permukaan luhur gaduh nilai daur ulang anu langkung luhur.

Batur anu aya di pasar ngajual bahan ABS / PET. Naha dua bahan ieu tiasa dicampur? Kumaha carana nyortir?
Prinsip dasar ABS / PET dina pasaran nyaéta pikeun nambihan proporsi PET kana bahan ABS sareng nyaluyukeun kaitannana antara keduanya ku nambihan kompatibilizer. Ieu mangrupikeun bahan anu perusahaan modifikasi ngahaja dikembangkeun pikeun kéngingkeun bahan anu ngagaduhan sipat fisik sareng kimia anyar.
Henteu cocog pikeun ngalakukeun padamelan sapertos kieu nalika ABS didaur ulang. Sumawona, alat-alat umum dina prosés daur ulang mangrupikeun extruder hiji-sekrup, sareng kapasitas nyampur tina pakakasna jauh langkung handap tina extruder kembar-sekrup anu dianggo dina industri modifikasi. Dina prosés daur ulang ABS, langkung saé pamisahan bahan PET tina bahan ABS.

Naon bahan bak mandi ABS? Kumaha kedah didaur deui?
Bahan bak mandi ABS saleresna mangrupikeun bahan co-extruded tina ABS sareng PMMA. Kusabab PMMA gaduh gloss permukaan anu langkung luhur sareng nunjukkeun karasa, dina prosés ngahasilkeun bak mandi, pabrikan sadar sacara ko-extrudes lapisan bahan PMMA dina permukaan profil ABS anu diekstrusi.
Daur ulang jenis ieu bahan henteu meryogikeun asihan. Kusabab bahan PMMA sareng ABS gaduh ciri kasaluyuan anu saé, bahan anu ditumbuk tiasa langsung dicampur sareng dilebur sareng diekstrusi. Tangtosna, pikeun ningkatkeun kateguhan matéri, proporsi agén toughening anu tangtu kedah ditambihan. Ieu tiasa ditambihan numutkeun sarat produk mimitian ti 4% dugi ka 10%.

 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking