You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

Naon jinis metode modifikasi palastik?

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-03-08  Browse number:407
Note: Plastik mangrupikeun bahan kalayan polimér tinggi salaku komponén utami. Éta diwangun ku résin sintétik sareng pangisi, palastik, penstabil, pelumas, pigmén sareng bahan aditif sanés.

1. Definisi palastik:

Plastik mangrupikeun bahan kalayan polimér tinggi salaku komponén utami. Éta diwangun ku résin sintétik sareng pangisi, palastik, penstabil, pelumas, pigmén sareng bahan aditif sanés. Éta dina kaayaan cairan nalika manufaktur sareng ngolah pikeun mempermudah pemodelan, Éta nampilkeun bentuk anu padet nalika pamrosésan réngsé. Komponén utama palastik nyaéta résin sintétik. "Résin" ngarujuk kana polimér tinggi-molekular anu teu acan dicampur sareng sagala rupa bahan aditif. Résin nyumbang ngeunaan 40% nepi ka 100% tina total beurat plastik. Sipat dasar tina plastik biasana ditangtukeun ku sipat résin, tapi aditif ogé berperan penting.

2. Alesan pikeun modifikasi palastik:

Disebut "modifikasi palastik" ngarujuk kana cara nambihan hiji atanapi langkung zat sanés kana résin palastik kanggo ngarobih kinerja aslina, ningkatkeun hiji atanapi sababaraha aspek, sahingga ngahontal tujuan ngembangna ruang lingkup aplikasi na. Bahan plastik anu dirobih sacara koléktif disebut salaku "plastik modifikasi".

Modifikasi plastik ngarujuk kana ngarobih sipat-sipat bahan palastik dina arah anu diarepkeun ku jalma ngalangkungan fisik, kimia atanapi duanana padika, atanapi ngirangan biaya sacara signifikan, atanapi ningkatkeun sipat-sipat anu tangtu, atanapi masihan palastik Fungsi anyar matéri. Prosés modifikasi tiasa lumangsung nalika polimérisasi résin sintétik, nyaéta modifikasi kimia, sapertos kopolérisasi, cangkok, panyambungan, sareng sajabana, ogé tiasa dilaksanakeun nalika ngolah résin sintétik, nyaéta modifikasi fisik, sapertos ngeusian sareng ko-polimérisasi. Pergaulan, paningkatan, jst.

3. Jenis metode modifikasi palastik:

1) Penguatan: Tujuan pikeun nambahan kaku sareng kakuatan bahan kahontal ku nambihan serat atanapi pangisi serpihan sapertos serat gelas, serat karbon, sareng bubuk mika, sapertos nilon bertulang serat gelas anu dianggo dina alat listrik.

2) Toughening: Tujuan ningkatkeun kateguhan sareng kakuatan pangaruh palastik kahontal ku nambihan karét, elastomer termoplastik sareng zat-zat sanés kana plastik, sapertos polipropilén tougén anu biasa dianggo dina mobil, alat bumi sareng aplikasi industri.

3) Campuran: campuran sacara seragam dua atanapi langkung bahan polimér anu henteu cocog kana campuran anu cocog sareng makro-fase-dipisahkeun pikeun nyumponan sarat anu tangtu dina hal sipat fisik sareng mékanis, sipat optik, sareng sipat pamrosésan. Metodeu anu diperyogikeun.

4) ngeusian: Tujuan ningkatkeun sipat fisik sareng mékanis atanapi ngirangan biaya kahontal ku nambihan pangeusi kana plastik.

5) modifikasi sanésna: sapertos panggunaan pangeusi konduktif pikeun ngirangan résistansi listrik tina plastik; ditambah antioksidan sareng penstabil cahaya pikeun ningkatkeun pidangan tahan bahan; ditambah pigmén sareng pewarna pikeun ngarobih warna matéri; ditambah pelumas internal sareng éksternal pikeun ngajantenkeun bahan Kinerja ngolah palastik semi-kristal ningkat; agén nukleat dipaké pikeun ngarobih ciri kristalin tina plastik semi-kristalin pikeun ningkatkeun sipat mékanis sareng optik na.
 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking