You are now at: Home » News » Bahasa Indonesia Sunda » Text

17 prinsip manajemén bengkel kapang suntikan, sabaraha kapang anu leres-leres tiasa terang?

Enlarged font  Narrow font Release date:2021-01-28  Browse number:121
Note: Kumaha carana nyiptakeun suntikan Produksi sareng operasi lokakarya lancar, ngahontal "kualitas luhur, épisiensi tinggi sareng konsumsi rendah"?

Tinjauan manajemén bengkel suntik

Cetakan injeksi mangrupikeun operasi kontinyu 24 jam, ngalibetkeun bahan baku plastik, cetakan injeksi, mesin cetak suntik, alat periferal, perlengkapan, semprotan, toner, bahan kemasan sareng bahan bantu, sareng sajabana, sareng aya seueur posisi sareng pembagian kompleks padamelan . Kumaha carana nyiptakeun suntikan Produksi sareng operasi lokakarya lancar, ngahontal "kualitas luhur, épisiensi tinggi sareng konsumsi rendah"?

Éta mangrupikeun tujuan anu dipiharep ku unggal manajer suntik. Kualitas manajemén bengkel suntikan langsung mangaruhan efisiensi produksi cetak injeksi, tingkat cacad, konsumsi bahan, tanaga tanaga, waktos pangiriman sareng biaya produksi. Produksi nyetak suntik utamina ayana dina kontrol sareng manajemén. Manajer suntikan anu béda ngagaduhan ideu anu béda, gaya manajemén sareng padamelan damel, sareng manpaat anu aranjeunna bawa ka perusahaan ogé rada béda, bahkan rada béda ...



Departemen cetakan injeksi mangrupikeun departemen "ngarah" unggal perusahaan. Upami manajemén departemen cetakan injeksi henteu dilakukeun saé, éta bakal mangaruhan operasi sadaya departemén perusahaan, nyababkeun waktos kualitas / pangiriman gagal pikeun nyumponan sarat konsumén sareng daya saing perusahaan.

Manajemén lokakarya suntikan utamina kalebet: pengelolaan bahan baku / toner / bahan nozel, pengelolaan ruang besi tua, pengelolaan ruang angkatan, panggunaan sareng manajemén mesin cetak suntikan, panggunaan sareng manajemén kapang suntik , panggunaan sareng manajemén alat sareng perlengkapan, sareng palatihan sareng manajemén staf, manajemén produksi kaamanan, manajemén kualitas bagian plastik, manajemén bahan bantu, prosés prosés pangaturan, aturan sareng peraturan / posisi tanggung jawab rumusan, manajemén modél / dokumén, jst.

1. Staf ilmiah sareng wajar
Dinas cetak injeksi gaduh seueur tugas, sareng padamel ilmiah sareng wajar diperyogikeun pikeun ngahontal divisi tanaga kerja anu jelas sareng tanggung jawab padamelan anu jelas, sareng ngahontal status "sadayana aya tanggel waler sareng sadayana anu jaga". Maka, departemen cetak injeksi kedah ngagaduhan struktur organisasi anu saé, alesan ngabagi kuli sareng ngerjakeun tanggung jawab padamelan unggal pos.

dua. Manajemén ruang angkatan
1. Nyusun sistem pengelolaan ruang pamasangan sareng padoman damel kelompok;

2. Bahan baku, toner, sareng mixer di ruang paré kedah ditempatkeun di daérah anu béda-béda;

3. Bahan baku (bahan anu ngandung cai) kedah diklasifikasikeun sareng disimpen sareng ditandaan;

4. Toner kedah disimpen dina rak toner sareng kedah leres dicirian (nami toner, nomer toner);

5. Adun kedah diitung / diidentipikasi, sareng panggunaan, beberesih sareng perawatan mixer kedah dilakukeun kalayan saé;

6. Dilengkepan perlengkapan pikeun meresihan adun (gun udara, cai seuneu, karét);

7. Bahan anu disiapkeun kedah disegel atanapi dihijikeun sareng kantong mesin panyegel, sareng dilabélan ku kertas idéntifikasi (nunjukkeun: bahan baku, nomer toner, mesin panggunaan, tanggal batching, nami produk / kode, personel batching, jst;

8. Anggo bahan Kanban sareng bahan bewara, sareng damel padamelan anu hadé pikeun ngarékam bahan;

9. Bahan bodas / warna terang kedah dicampur sareng mixer khusus sareng jaga lingkungan tetep bersih;

10. Ngalatih bahan bahan dina élmu bisnis, tanggung jawab padamelan sareng sistem manajemén;

3. Manajemén rohangan besi tua
1. Nyusun sistem pengelolaan ruang besi tua sareng padoman pikeun damel besi tua.

2. Bahan nozel di ruang besi tua kedah diklasifikasikeun / zoned.

3. Penghancur kedah dipisahkeun ku partisi pikeun nyegah kerok tina percikan sareng nyababkeun gangguan.

4. Saatos kantong bahan hancur, éta kedah disegel dina waktosna sareng dilabélan ku kertas idéntifikasi (nunjukkeun: nami bahan baku, warna, nomer toner, tanggal besi tua sareng kerok, jst.

5. Crusher kedah diitung / diidéntifikasi, sareng panggunaan, pelinciran sareng perawatan crusher kedah dilakukeun kalayan hadé.

6. Sacara teratur parios / kencengkeun béntenkeun tina sabeulah crusher.

7. Bahan nozel transparan / bodas / warna lampu kedah ditumbuk ku mesin anu tetep (langkung saé pikeun misahkeun rohangan bahan naksir).

8. Nalika ngarobih bahan nozel tina bahan anu béda-béda janten naksir, perlu leres-leres ngabersihkeun penghancur sareng bilah sareng jaga lingkungan tetep bersih.

9. Laksanakeun padamelan anu hadé pikeun panyalindungan tanaga gawé (nganggo colokan kuping, masker, masker panon) sareng manajemén produksi kaamanan pikeun scrapers.

10. Laksanakeun padamelan anu saé pikeun latihan bisnis, palatihan tanggung jawab padamelan sareng palatihan sistem manajemén pikeun scrapers.

4. Manajemén lokakarya in-site
1. Ngalakukeun padamelan anu saé dina perencanaan sareng divisi régional lokakarya cetakan suntikan, sareng alesan nangtoskeun aréa panempatan mesin, alat periferal, bahan baku, cetakan, bahan kemasan, produk mumpuni, produk rusak, bahan nozel sareng alat sareng pakakas, sareng jelas ngaidentipikasi aranjeunna.

2. Status kerja mesin cetak suntikan kedah ngagantung "kartu status".

3. "5S" damel manajemén di tempat produksi lokakarya suntikan.

4. Produksi "Darurat" kedah netepkeun kaluaran hiji shift, sareng ngagantung kartu darurat.

5. Gambar "garis dahar" dina laras pangeringan sareng tangtoskeun waktos tuangeun.

6. Laksanakeun padamelan anu saé dina panggunaan bahan baku, kadali bahan nozél posisi mesin sareng pamariksaan jumlah limbah dina bahan nozel.

7. Laksanakeun padamelan anu saé dina pamariksaan patroli salami prosés produksi, sareng ningkatkeun palaksanaan sababaraha aturan sareng peraturan (gerak dina manajemen waktos) 8. Wajar ngatur personil mesin, sareng nguatkeun pamariksaan / pangawasan disiplin tenaga kerja di tempat.

8. Laksanakeun padamelan anu saé dina pangaturan tanaga tanaga sareng pasrah waktos tuang departemen cetak suntikan.

9. Laksanakeun padamelan anu saé dina ngabersihkeun, pelumasan, perawatan sareng penanganan masalah anu teu normal tina mesin / kapang.

10. Tuturkeun-up sareng pangecualian pengecualian kualitas produk sareng jumlah produksi.

11. Pamariksaan sareng kontrol metode post-processing sareng metode bungkusan bagian karét.

12. Laksanakeun padamelan anu saé dina pamariksaan produksi kaamanan sareng ngaleungitkeun bahaya kaamanan anu poténsial.

13. Ngalakukeun padamelan anu saé dina pamariksaan, daur ulang sareng beberesih témplat posisi mesin, kartu prosés, pitunjuk operasi sareng bahan anu aya hubunganana.

14. Nguatkeun pamariksaan sareng pangawasan status ngeusian sababaraha laporan sareng kontén kanban.

5. Manajemén bahan baku / warna bubuk / bahan nozel
1. Bungkusan, panyiri sareng klasifikasi bahan baku / warna bubuk / bahan nozel.

2. Catetan paménta bahan baku / toner / bahan nozel.

3. Bahan baku / toner / nozel anu henteu dibungkus kedah disegel dina waktosna.

4. Palatihan pikeun sipat palastik sareng metode idéntifikasi bahan.

5. Nyusun peraturan ngeunaan proporsi bahan nozel anu ditambihkeun.

6. Nyusun panyimpenan (toner rak) sareng nganggo peraturan toner.

7. Nyusun indikator konsumsi matéri sareng syarat pikeun aplikasi replenishment.

8. rutin parios bahan baku / toner / bahan nozel pikeun nyegah kaleungitan bahan.


6. Pamakéan sareng manajemén pakakas periferal
Alat-alat periferal anu dianggo dina produksi cetakan injeksi utamina kalebet: kapang suhu kontrol, konverter frékuénsi, manipulator, mesin nyeuseup otomatis, mesin samping crusher, wadah, laras pengeringan (pengering), sareng sajabana, sadaya alat periferal kedah dilakukeun kalayan saé Pamakéan / pangropéa / karya manajemén tiasa mastikeun operasi normal produksi cetakan suntikan. Eusi padamelan utama sapertos kieu:

Parabot periferal kedah dinomeran, diidéntifikasi, diposisikan, sareng disimpen dina partisi.

Ngalakukeun padamelan anu saé dina panggunaan, perawatan sareng perawatan alat-alat periferal.

Pasang "Pedoman Operasi" dina alat-alat periferal.

Nyusun peraturan ngeunaan operasi anu aman sareng panggunaan alat-alat periferal.

Ngalakukeun padamelan anu saé dina operasi / nganggo latihan pakakas periferal.

Upami alat periferal gagal sareng henteu tiasa dianggo, "kartu status" kedah digantungkeun-kagagalan peralatan, ngantosan badé dirobih.

Ngadegkeun daptar pakakas periferal (nami, spésifikasi, kuantitas).

7. Pamakéan sareng manajemén fixtures
Alat perlengkapan mangrupikeun alat anu peryogi pisan dina industri pengolahan suntikan. Aranjeunna utamina kalebet perlengkapan pikeun menerkeun deformasi produk, bagian plastik ngabentuk perlengkapan, bagian palastik piercing / perlengkapan ngolah nozel, sareng perlengkapan pangeboran. Pikeun mastikeun kualitas ngolah bagian plastik, éta kedah Pikeun ngatur sadaya perlengkapan (perlengkapan), eusi pagawéan anu utama nyaéta kieu:

Nomer, ngaidentipikasi sareng ngagolongkeun perlengkapan perkakas.

Pangropéa rutin, pamariksaan sareng perawatan perlengkapan.

Nyusun "Pedoman Operasi" pikeun perlengkapan.

Ngalakukeun padamelan anu saé dina latihan pamakean / operasi tina perlengkapan.

Operasi kaamanan / panggunaan peraturan pangaturan pakakas sareng perlengkapan (sapertos jumlah, urutan, waktos, tujuan, posisi, sareng sanés).

Payilkeun perlengkapanna, jadikan rak perlengkapan, posisina, sareng damel padamelan anu hadé pikeun narima / ngarékam / ngatur.

8. Pamakéan sareng manajemén kapang suntik
Kapang suntik mangrupikeun alat penting pikeun nyetak suntikan. Kaayaan kapang langsung mangaruhan kualitas produk, efisiensi produksi, konsumsi bahan, posisi mesin sareng tanaga kerja sareng indikator sanés. Upami anjeun hoyong ngadamel produksi kalayan lancar, anjeun kedah ngalakukeun padamelan anu saé dina panggunaan, perawatan sareng perawatan kapang suntik. Sareng padamelan, eusi padamelan manajemén utamina sapertos kieu:

Idéntifikasi (nami sareng nomer) kapang kedah jelas (langkung saé dicirikeun ku warna).

Laksanakeun padamelan anu saé dina uji kapang, nyusun standar panarima kapang, sareng ngadalikeun kualitas kapang.

Nyusun aturan pikeun panggunaan, perawatan sareng perawatan kapang (tingali buku téks "Injeksi Struktur kapang, Pamakéan sareng Pangropéa").

Wajar nyetél kapang ngabuka sareng nutup parameter, panyalindungan tekanan rendah sareng kakuatan clamping kapang.

Ngadegkeun file kapang, damel padamelan pencegahan debu kapang, pencegahan karat, sareng manajemén pendaptaran lebet sareng pabrik.

Cetakan struktur khusus kedah nangtoskeun sarat panggunaan sareng urutan tindakan (tanda posting).

Anggo alat paeh anu cocog (jantenkeun gerbong khusus die).

Kapang kudu ditempatkeun dina rak kapang atanapi dewan kartu.

Ngadamel daptar kapang (daptar) atanapi tempatkeun papan iklan.

salapan. Anggo sareng manajemén semprot
Semprot anu dianggo dina produksi cetakan injeksi utamina kalebet: agén pelepasan, penghambat karat, minyak thimble, remover noda lem, agén pembersih kapang, sareng anu sanésna, sadayana semprot kedah dianggo sareng dikokolakeun saé pikeun masihan muter pinuh ku alatan fungsi-fungsi utama na nyaéta kieu:

Jinis, kinerja sareng tujuan nyemprot kedahna dieusian.

Laksanakeun padamelan anu saé pikeun jumlah semprot, metode operasi sareng ruang lingkup pamakean.

Semprot kedah ditempatkeun dina tempat anu ditunjuk (ventilasi, suhu lingkungan, pencegahan seuneu, jst.).

Nyusun catetan panyabutan panyemprot sareng peraturan manajemén daur ulang botol kosong (pikeun detil, mangga tingal eusi dina halaman anu napel).

10. Manajemén produksi kaamanan lokakarya cetakan injeksi
1. Nyusun "Kodeu Kasalametan kanggo Karyawan Departemen Dicetak Injeksi" sareng "Kode Kasalametan pikeun Pagawe dina Cetakan Injeksi".

2. Nyusun peraturan ngeunaan panggunaan aman tina mesin cetak suntik, crusher, manipulator, alat periferal, perlengkapan, cetakan, péso, kipas, crane, pompa, bedil, sareng spray.

3. Tandatanganan "Surat Tanggung Jawab Produksi Kasalametan" sareng nerapkeun sistem tanggung jawab produksi kaamanan "saha anu tanggung jawab, saha anu tanggel waler".

4. Taat kana kabijakan "kaamanan heula, pencegahan heula", sareng nguatkeun pendidikan sareng publisitas pikeun produksi aman (posting slogan kaamanan).

5. Ngadamel tanda kaamanan, nguatkeun palaksanaan pamariksaan produksi kaamanan sareng sistem manajemen produksi kaamanan, sareng ngaleungitkeun poténsi bahaya kaamanan.

6. Ngalakukeun padamelan anu saé dina latihan élmu produksi kaamanan sareng ngalaksanakeun pamariksaan.

7. Laksanakeun padamelan pencegahan seuneu anu saé dina lokakarya cetakan suntikan sareng pastikeun jalan anu aman diblokir.

8. Pasang diagram pelarian seuneu anu aman dina lokakarya cetakan suntik sareng damel padamelan anu hadé dina koordinasi / pamariksaan sareng manajemén alat-alat pemadam kebakaran (pikeun detil, tingali buku téks "Manajemen Produksi Kasalametan dina Bengkel Injeksi").


11. manajemén produksi urgent
Ngadamel syarat susunan mesin pikeun produk "mendesak".

Nguatkeun panggunaan / perawatan kapang "bagian urgent" (kapang komprési dilarang pisan).

Ngadamel persiapan pikeun produksi "mendesak" sateuacana.

Nguatkeun kontrol kualitas dina prosés produksi "bagian mendesak".

Nyusun peraturan pikeun penanganan darurat kapang, mesin, sareng kualitas teu normal dina prosés produksi "bagian mendesak".

"Kartu anu mendesak" digantung dina pesawat, sareng kaluaran per jam atanapi shift tunggal parantos ditangtoskeun.

Laksanakeun padamelan anu saé dina idéntifikasi, neundeun sareng ngatur (zoning) produk "mendesak".

5. Produksi "urgent" kedah masihan prioritas pikeun pagawé terampil sareng nerapkeun rotasi mimiti.

Candak léngkah anu épéktip pikeun nyingkat waktos siklus suntikan pikeun ningkatkeun kaluaran bagian-bagian anu mendesak.

Laksanakeun padamelan anu saé dina pamariksaan sareng pergeseran dina prosés produksi barang-barang anu mendesak.

12. Manajemén alat / asesoris
Ngerjakeun padamelan anu hadé pikeun ngarékam panggunaan pakakas / asesoris.

Laksanakeun sistem tanggung jawab pangguna alat (ganti rugi).

Alat / asesoris kedah diitung sacara rutin pikeun milari bédana dina waktos.

Nyusun peraturan manajemén pikeun mindahkeun pakakas / asesoris.

Ngadamel kabinet panyimpenan alat / aksésori (dikonci).

Konsumén kedah "didagangkeun" sareng diparios / dikonfirmasi.

13. Manajemén témplat / dokumén
Ngerjakeun padamelan anu saé dina klasifikasi, idéntifikasi sareng neundeun témplat / dokumén.

Ngerjakeun padamelan anu hadé pikeun ngarékam panggunaan témplat / dokumén (kartu prosés nyetak suntikan, pitunjuk kerja, laporan).

Daptar témplat / daptar dokumén (daptar).

Laksanakeun padamelan anu saé pikeun ngeusian "papan kaméra".

(7) Papan kapang suntik

(8) Kanban tina bagian palastik anu saé sareng goréng

(9) Kanban tina sampel bahan nozel

(10) Papan Kanban pikeun lebet sareng kaluar tina bahan nozel

(11) Kontrol Kualitas Bagian Plastik Kanban

(12) Kanban pikeun rencana parobihan kapang

(13) rékaman produksi kanban


16. Manajemén kuantitatif produksi cetak suntikan
Peran manajemén kuantitatif:

A. Ngagunakeun data pikeun nyarios kalayan obyektifitas anu kuat.

B. Kinerja damel diitung sareng gampang pikeun ngawujudkeun manajemén ilmiah.

C. Kondusif pikeun ningkatkeun rasa tanggung jawab staf dina sababaraha posisi.

D. Tiasa ngarangsang sumanget padamel.

E. Éta tiasa dibandingkeun sareng anu kapengker sareng ilmiah dirumuskeun tujuan kerja énggal.

F. Mangpaat pikeun nganalisis panyabab masalah sareng ngajukeun langkah-langkah paningkatan.

1. efisiensi produksi molding suntik (≥90%)

Waktos produksi sarua

Efisiensi produksi = ———————— × 100%

Switchboard produksi saleresna

Indikator ieu mengevaluasi kualitas kendali prosés produksi sareng efisiensi damel, ngagambarkeun tingkat téknis sareng stabilitas produksi.

2. Laju panggunaan bahan baku (≥97%)

Total beurat bagian palastik gudang

Laju panggunaan bahan baku = ———————— × 100%

Total beurat bahan baku anu dianggo dina produksi

Indikator ieu meunteun kaleungitan bahan baku dina produksi cetakan suntikan sareng nunjukkeun kualitas pagawéan unggal posisi sareng kontrol bahan baku.

3. Tingkat kualifikasi angkatan bagian karét (≥98%)

Inspeksi IPQC jumlah batch OK

Tingkat kualifikasi kelompok bagian karét = ———————————— × 100%

Total jumlah batch dikintunkeun pikeun pamariksaan ku departemen nyetak suntikan

Indikator ieu nganilai kualitas kapang sareng tingkat cacat bagian karét, ngagambarkeun kualitas damel, tingkat manajemén téknis sareng status kontrol kualitas produk pikeun tanaga di sababaraha departemén.

4. Laju panggunaan mesin (tingkat panggunaan) (≥86%)

Waktu produksi saleresna mesin cetak suntikan

Laju pemanfaatan mesin = —————————— × 100%

Téoritis kedah dihasilkeun

Indikator ieu mengevaluasi downtime mesin cetak suntikan, sareng nunjukkeun kualitas mesin / mesin pangropéa kapang sareng naha padamelan parantos aya.

5. Laju neundeun tepat waktos bagian suntik kapang (≥98.5%)

Jumlah bagian suntik anu dibentuk

Laju gudang dina waktos bagian suntik dibentuk = ——————————— × 100%

Jadwal produksi total

Indikator ieu nganilai jadwal produksi cetakan suntikan, kualitas damel, épisiénsi damel sareng ketepatan waktu bagian-bagian gudang plastik, sareng ngagambarkeun status susunan produksi sareng upaya nuturkeun épisiensi produksi.

6. Laju karusakan kapang (≤1%)

Jumlah kapang anu rusak dina produksi

Tingkat karusakan kapang = —————————— × 100%

Jumlah total kapang nempatkeun kana produksi

Indikator ieu nganilai naha panggunaan kapang / damel pangropéa parantos aya, sareng nunjukkeun kualitas damel, tingkat téknis, sareng kasadaran panggunaan kapang / pangropéa pikeun personalia anu aya hubunganana.

7. Waktu produksi anu efektif taunan per kapita (≥2800 jam / jalma. Taun)

Total waktos anu sami produksi setara

Waktu produksi anu efektif taunan per kapita = ——————————

Jumlah rata-rata taunan jalma

Indikator ieu nganilai status kontrol posisi mesin dina lokakarya cetakan suntikan sareng nunjukkeun pangaruh paningkatan kapang sareng kamampuan ningkat tina cetakan injeksi IE.

8. Reureuh dina tingkat pangiriman (≤0.5%)

Jumlah kumpulan pangiriman anu reureuh

Tunda dina tingkat pangiriman = —————————— × 100%

Total jumlah anu dikintunkeun

Indikator ieu nganilai jumlah telat dina pangiriman bagian-bagian palastik, nunjukkeun koordinasi padamelan sababaraha departemén, pangaruh tindak-tanduk tina jadwal produksi, sareng operasi sacara umum sareng manajemén departemen cetakan injeksi.

10. Waktu luhur sareng ka handap (jam / set)

Modél ageung: 1,5 jam Modél tengah: 1.0 jam Modél leutik: 45 menit

Indikator ieu nganilai kualitas kerja sareng efisiensi molder / tanaga téknis, sareng ngagambarkeun naha karya persiapan sateuacan kapang tos aya sareng téknis tanaga penyesuaian.

11. Kacilakaan kaamanan (0 kali)

Indikator ieu nganilai tingkat kasadaran produksi kaamanan tanaga dina unggal posisi, sareng status latihan produksi kaamanan / manajemén produksi kaamanan di tempat pagawé di sadaya tingkatan ku departemen cetak injeksi, ngagambarkeun pentingna sareng kontrol manajemén produksi inspeksi kaamanan ku jurusan jawab.

Tujuh welas. Dokumén sareng bahan-bahan anu diperyogikeun pikeun departemen cetak injeksi
1. "Parentah Operasi" kanggo karyawan mesin cetakan injeksi.

2. Pitunjuk operasi pikeun mesin cetak suntik.

3. Standar kualitas pikeun bagian suntik anu dibentuk.

4. Kaayaan prosés prosés nyetak suntikan.

5. Ngarobih lembar catetan kaayaan prosés nyetak suntikan.

6. mesin suntik cetakan / lambar catetan pangropéa kapang.

7. Bagian karét bagian catetan catetan inspeksi tabel karét.

8. Lambar catetan produksi posisi mesin.

9. Modél lokasi mesin (sapertos: tanda OK konpirmasi, papan uji, papan warna, modél wates cacat, modél masalah, modél bagian olahan, jst.).

10. Papan stasiun sareng kartu status (kalebet kartu darurat).




 
 
[ News Search ]  [ Add to Favourite ]  [ Publicity ]  [ Print ]  [ Violation Report ]  [ Close ]

 
Total: 0 [Show All]  Related Reviews

 
Featured
RecommendedNews
Ranking